Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/121

Osbeckseleverna i Laholm fick runda av studentveckan

De vita mössor som prydde de överlyckliga eleverna på Osbecksgymnasiet skvallrade om att det nu, äntligen, var dags för studentutspring.

Under lördagsförmiddagen var det 11 klasser från Osbecksgymnasiet som sprang ut ur skolan, för sista gången.

För trots ännu ett år av distansstudier och restriktioner så har studenterna tagit sig igenom det, något som rektorn Carl Lundgren ser på med stolthet.

– Vilken dag! Varje år är speciellt, men man blir så stolt över vad de har åstadkommit då det har varit ett tufft år, säger han och förklarar:

– Det tuffa har nog varit turerna fram och tillbaka, ovissheten. Det var en stor ovisshet kring om det ens skulle gå att ha ett studentutspring med publik, men när vi fick klartecken så körde vi på.

Och innan det var utspringsdags fick varje klass ett personligt tal från rektorn. Talet till klass SA18a rundades av med några väl valda visdomsord:

– Sen glömmer ni inte droppet, tajma det väl, före ni springer järnet!

Och uppmaningen måste ha spridit sig genom skolan för precis det gjorde samtliga klasser när de rusade ut för att dela studentglädjen med sina två nära och kära.

Kommunen beslutade att varje student skulle få lov att bjuda in två anhöriga till utspringet och för Olivia Mill, hotell och turism, var det ett känsloladdat möte med mamma och pojkvän.

Hur känns det att äntligen ha tagit studenten?

– Jättebra! Det här har varit den bästa tiden och jag har lärt mig så mycket, inte bara skolmässigt utan även om mig själv, säger Olivia Mill.

Och trots att pandemin har satt käppar i hjulet för mycket berättar hon att hennes klass i februari 2020 kunde komma i väg på praktik utomlands, något som hon ser tillbaka på med glädje.

– Jag och en till från klassen var i Portugal i två och en halv vecka och jobbade på en restaurang och golfbana, berättar Olivia Mill.

Efter att Hotell- och turismprogrammet hade fått springa ut var det dags för fordonsprogrammet att även dem få ta löpet ut ur skolbyggnaden.

Patrik Göransson från fordonsklassen beskriver känslan över att vara klar med skolan som intressant men att det även är nervöst.

– Det känns konstigt att komma ut för innan har man haft någon som håller en i handen, men det har man inte längre, berättar han.

Planen efter studenten är att leta jobb, men exakt inom vad det återstår att se.

– Jag tänker nog plugga vidare eller kanske leta jobb inom industri.

LÄS MER: Studenterna är bäst på fest – se bilderna från fredagens utspring!

LÄS MER: Glitter och glamour när studenterna gick på röda mattan

LÄS MER: Studentfirandet i Halmstad fortsätter – se torsdagens bilder!

LÄS MER: Champagneduschar och glädjevrål – se bilderna från onsdagens student

LÄS MER: Starka känslor när årets första studenter sprang ut

LÄS MER: Blivande studenterna om en förlorad gymnasietid: ”Känns fel att vi ska sluta nu”

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här