Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Osbeck planerar återgång till närundervisning

3 maj ska alla elever vara på plats i skolan på Osbecksgymnasiet, nu har skolan tagit fram en plan för hur det ska gå till på ett smittsäkert sätt.

– Det är ett glädjebesked för oss. Vi som går i trean och närmar oss studenten uppskattar att vi kan spendera tid med vår klass och få den extra hjälp vi behöver av lärarna inför kursproven, säger Jasmine Darban som är ordförande i elevrådet och fortsätter.

– Jag tror att många ser det som ett steg i rätt riktning när det gäller studenten. Det är klart att smittspridningen kan öka men jag tror att folk tänker att är vi i skolan så är det större chans att det kan bli en normal student, säger Jasmine.

Samtidigt som skolledningen planerar för återgång till gymnasieskolan och eleverna jublar är föräldrar oroliga för utvecklingen, bland annat har en förälder skickat ett brev till skolledningen där man uttrycker oro för ökad smittspridning och med fler elever.

– Jag förstår oron, men vi har anpassat vår skolmiljö och gjort förändringar i linje med det som regeringen och folkhälsomyndigheten rekommenderar, säger rektor Carl Lundgren.

Följer regeringens beslut

Jasmine Darban berättar att man fört många diskussioner i studentkommittén kring hur man ska hantera en tillbakagång till skolan på ett säkert sätt, och inte hamna i en större smittspridning.

– Vi försöker verkligen uppmuntra alla att följa restriktionerna. Vi vill inte att det anordnas några fester och liknande. Vi måste bevisa att vi kan klara detta, skolan kan inte lita på att vi kan sköta det sen annars, säger Jasmine och fortsätter:

– Det är viktigare att det blir en bra student. För egen del träffar jag bara mina närmsta vänner i en mindre grupp och det får kompensera för de studentfester och klassfester vi missar.

Alla tillbaka från vecka 18

Från och med vecka 16 är treorna och alla elever på introduktionsprogrammen alltid på plats. Vecka 16 och 17 går ettorna och tvåorna varannan dag enligt ett särskilt schema. Men från vecka 18 kommer alla elever att vara på plats i skolan.

– Vi måste hela tiden vara hårfina i kunskapsuppdraget och önskan om att alla elever ska vara på plats, men samtidigt ta hänsyn till smittspridningen, säger Carl Lundgren.

Smittspridningen under lupp

Smittspridningen på skolan följs noga av skolledningen. Under vecka 11 och 12 var den något högre, men sjönk igen veckan innan påsklovet, enligt Lundgren.

– Vi får hålla noga koll på utvecklingen, men vi måste också komma ihåg att vi inte ska sköta smittspårningen, det är smittskyddet i Region Halland som gör det.

LÄS MER: Lågt intresse för att läsa på Osbeck oroar politiker

LÄS MER: Gymnasieelever ger ut lärdomar av att plugga på distans

LÄS MER: Digital jobbmässa ska locka Osbeckselever

LÄS MER: Osbecksgymnasiet måste skicka hem eleverna än en gång

LÄS MER: Osbecksgymnasiet går över till distansundervisning

LÄS MER: Gymnasieeleverna ska gå tillbaka till undervisning i skolan

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här