Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christer Jonsson känner en oro för hur konsertåret 2021 ska utveckla sig. Bild: Jonatan Gernes
Christer Jonsson känner en oro för hur konsertåret 2021 ska utveckla sig. Bild: Jonatan Gernes

Osäkert år för konsertarrangör

Coronapandemin sätter stopp för vårens konserter.
– Vi hade planerat tre konserter i vår och två av dem är redan inställda, säger Christer Jonsson, ordförande i Laholms Konsertförening.

Hans Pålssons och Göran Söllschers konsert i aulan Osbeck på Campus Laholm som skulle ha ägt rum den 14 februari är sedan länge inställd. Dan Westlings konsert som var planerad den 13 mars är framflyttad till den 10 november.

– Musica Vitaes konsert den 18 april står fortfarande kvar i vårt program men vi har inga större förhoppningar att vi ska kunna arrangera den heller. Vi befinner oss i en tuff tid och vi har svårt att sia något om framtiden, säger Christer Jonsson.

Siktar in sig på hösten

Nu siktar Laholms Konsertföreningen in sig på hösten och nästa vår i stället.

– Där har vi än så länge bokat fem konserter. Trots att vi kommer att gå med förlust hoppas vi kunna genomföra dessa konserter med ett bra avstånd mellan personerna i publiken. Det är vår förhoppning, även om ingen vet hur det ser ut till hösten.

Sedan starten 2016 har Laholms Konsertförening arrangerat drygt 20 konserter inom klassisk musik, folkmusik och musik för förskolebarn.

Föreningen har i dagsläget över 250 medlemmar.

– Det finns ett stort intresse för livemusik i kommunen och vi tror att vår förening fyller en viktig roll för kulturlivet. Jag får ofta höra av människor på stan att de saknar konserterna och det är såklart ett gott tecken. Nu kan vi bara hoppas att pandemin snart blåser över så att vi kan återuppta vårt arbete, säger Christer Jonsson.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här