Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Oppositionen pratar ihop sig inför valet

Fem småpartier i Laholms­politiken har börjat träffas för att hitta frågor som förenar. En är missnöjet med att de styrande gör sig allt svårare att nå.

Ytterpunkterna på den politiska skalan, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, deltog vid det första informella mötet i tisdags. Där fanns också SPI Välfärden, Laholmspartiet och Medborgerlig samling.

Initiativtagare var den avhoppade Moderaten Karl-Fredrik Klinker (MED).

– Det skiljer i grunduppfattningar om invandring och annat, men när det gäller kommunen är vi väldigt samspelta, säger Karl-Fredrik Klinker.

Småpartierna är kritiska till förslaget att avveckla demokrati- och organisationsföreningen, där alla partier oavsett storlek är representerade i dag, och mot att det ska bli svårare för politiker och allmänheten att ställa frågor i fullmäktige.

– Ledningen fjärmar sig allt mer från medborgarna. Men kommuninvånarna måste få ställa sina frågor. Vi borde närma oss medborgarna i stället, säger Klinker.

Han tycker inte att den frågehantering som har fått ersätta medborgarförslagen fungerar.

– Det såg vi tydligt med dagvattenärendet i Mellbystrand. De fick inte svar på sina frågor. Just det här med minskad demokrati i fullmäktige är älvagalet. Folk kräks över politiken, säger Karl-Fredrik Klinker.

Någon gemensam agenda finns inte, men småpartierna har för avsikt att träffas igen.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här