Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Omtalat bryggeri har aldrig bryggt en droppe öl

Vad händer med ölbryggeriet på Mellby industriområde? Ja, säg det. Någon öl tillverkas det åtminstone inte där, trots att bryggmästaren talade om bryggstart redan 2008.

HP har kunnat notera en ökad läsning av en gammal artikel om det halvfärdiga ölbryggeriet som syns för var och en som passerar Mellby på motorvägen.

Anledningen är ett inlägg i Facebook-gruppen ”Vad händer i Laholm med omnejd”. En medlem ställde häromdagen frågan ”vad är det för ett skrotupplag som ligger ute vid E6”?

Svaret på frågan söker sina rötter ända tillbaka till slutet av 1990-talet. Då fick bryggmästare Sven-Olle Svensson bygglov för att uppföra ett bryggeri på tomten. Det första bygglovet hann gå ut innan något hänt, men 2004 fick han ett nytt.

LÄS OCKSÅ: 2005: ”Om tre år kommer här att bryggas öl.

I en HP-artikel från 2005 utlovade han bryggstart 2008. När HP besökte honom 2010 sade han att bygget skulle stå klart 2011. År 2015 fick bryggeriet namnet Schultz Brewery och på en ny hemsida förkunnades att man snart skulle brygga flera olika sorters öl.

Bryggmästaren ger inga kommentarer

Men så har det alltså inte blivit. Så hur går det i Mellby? Det får vi inte veta.

– Vi har bestämt oss för att inte uttala oss för pressen. Vi är inte något publikt företag. Vi klarar det här själva och när vi har något av allmänintresse hör vi av oss, säger Sven-Olle Svensson när HP ringer upp.

Frågan på Facebook handlade om vad det är för skrotupplag vid E6.

– Jaha, se där ja. Jag är inte så känslig för det. Men jag får väl läsa vad det står.

Men du vill inte säga något om hur det går?

– Nej, vi har så dålig erfarenhet av att uttala oss.

Kommunen kan inget göra

En i Facebook-gruppen menar att det ser tråkigt ut på fastigheten och undrar vad kommunen gör. Svaret är att kommunen inte kan göra något. Bygglovet avslutades 2015, berättar Bo Lennartsson, tillförordnad chef för samhällsbyggnadskontoret.

Och därmed kan kommunen inte ställa några ytterligare krav på att något mer ska hända?

– Nej, inte i detta läget. Det är ett industriområde, inte ett villaområde där man har betydligt hårdare krav på ordning och reda. Men rent personligen tycker jag väl inte heller att det ser så vackert ut där, säger Bo Lennartsson.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här