Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Olycka vid avfart på E6

En bil körde in i mitträcket mellan avfart och påfart vid Mellbystrand. Två personer har förts till sjukhus med okänt skadeläge.

Olyckan inträffade vid 10-tiden på lördagsmorgonen. Enligt Andres Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad, trodde man från början att totalt tre fordon var inblandade i olyckan som inträffade i södergående riktning strax efter avfarten till Mellbystrand. När räddningstjänsten kom till platsen visade det sig dock att det enbart handlade om ett fordon.

– Det är en singelolycka, en bil som körde in i mitträcket. De andra stannade bara för att hjälpa till, bland annat en lastbil som ville varna andra trafikanter, säger Andreas Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.

Karlsson uppger att två personer har befunnit sig i bilen. Båda personerna har avförts med ambulans till sjukhus. Skadeläget är okänt.

E6 var helt avstängd i södergående riktning, men då olyckan inträffade precis mellan avfarten och påfarten vid Mellbystrand så gick det att komma runt olycksplatsen.

– Det går att köra av avfarten vid Mellbystrand och sedan köra på motorvägen igen vid samma påfart, men det kommer att bli en viss trafikpåverkan, säger han.

Även trafiken i norrgående riktning kom att påverkas.

– Det är lite skräp i norrgående så det kommer att bli begränsad framkomst även där.

Enligt prognos väntades räddningsarbetet pågå i 30-40 minuter. Strax efter klockan 11 uppgav inre befäl att den olycksdrabbade bilen är bärgad och att räddningstjänsten har lämnat platsen. Därav är det åter full framkomlighet i trafiken.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här