Odlingsprojektets växthus sätts upp bredvid Servcenter

Det stora växthuset från nerlagda odlingsprojektet i Mellby kommer till användning igen. En ansökan har lämnats in om att få sätta upp den 30 meter långa och åtta meter breda byggnaden intill Servcenter vid Kristian­stadsvägen i Laholm.

ANNONS
|

Det stora växthuset har med tillhörande verktyg legat nerpackat sedan 2007 då odlingsprojektet avvecklades. Det lilla växthuset övertogs av teknik- och servicekontoret och har kommit till användning på förrådet vid Kristianstadsvägen.

Nyligen lämnade Wiveca Ekeblad, enhetschef för arbetsmarknadsinsatser, in en ansökan om att få sätta upp det stora växthuset på långsidan av Servcenter som vetter mot stan.

–Tanken är att det ska användas för odling i liten skala, exempelvis av tomater till Servcenters kafé, och i förlängningen ge möjligheter till arbetsträning, säger Wiveca Ekeblad som betonar att växthusprojektet inte medför några nya kostnader.

– Det är ett sätt att bredda verksamheten. Vi får se vad det blir av det.

ANNONS

Servcenters utegrupp jobbar bland annat med att klippa gräs och häckar för teknik- och servicekontoret. Med att odla blommor till kommunen är inte aktuellt.

– Det går inte eftersom kommunen behöver blommorna på våren och växthuset inte är uppvärmt. Det här är något vi gör för vår egen verksamhet, förklarar Wiveca Ekeblad.

ANNONS