Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nathalie Sandberg antar att vissa kanaler för marknadsföring kommer att bytas ut mot nya, som till exempel influerare.  Bild: Evelina Gunnarsson
Nathalie Sandberg antar att vissa kanaler för marknadsföring kommer att bytas ut mot nya, som till exempel influerare. Bild: Evelina Gunnarsson

Oanvända pengar i pandemins spår öppnade för influerare

När coronapandemin ställde in evenemang och marknadsföring öppnade det upp för kommunen att ta in en influerare.

Fotografen Linda Lomelino från Halmstad tas in som en influerare av Laholms kommun för att marknadsföra kommunen i sina sociala medier. Kostnaden blir 22 000 kronor, pengar som tas från marknadsföringsbudgeten. Enligt kontraktet ska det mynna ut i bilder och text på hennes blogg, minst två instagraminlägg och ett flertal stories på Instagram.

Hur mycket pengar kommunen i framtiden kommer att lägga på just marknadsföring via influerare kan destinationsutvecklare Nathalie Sandberg säga. Hon tror att det handlar om vem de får in.

– Får vi in en som har många följare kanske det är värt priset. Och hittar vi en klockren som kanske inte har så många följare så ska den kanske inte ha samma summa, säger Nathalie Sandberg.

Förfrågningar för 80 000 kronor

Kommunen har fått in andra förfrågningar från influerare som erbjudit sina tjänster. Men där rör det sig om ett månadslångt avtal för 80 000 kronor.

– Det kände vi var för mycket pengar. Sen har vi inte tagit diskussionen om att ta in dem på kortare tid. Vi är kanske inte beredda att lägga de här pengarna nu, men märker vi att vi får ett genomslag med Linda och att fler åker hit för att de såg detta på hennes blogg får vi kanske äska pengar till nästa år.

Nya tidens marknadsföring

Coronapandemin öppnade upp för att ta in en influerare. Under pandemin har mycket marknadsföring stoppats och evenemang blev aldrig av. De pengarna används nu för att ta in Linda Lomelino.

– Vi kanske byter ut vissa marknadsföringskanaler som vi tidigare använt oss av, säger Nathalie Sandberg.

LÄS MER: Laholm tar in influerare för att marknadsföra kommunen

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här