Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Växer. Björkens och Lövängens stugområden består av 120 småstugor. Nu finns det planer på att utöka med cirka 70 arrendetomter till.

Nytt stugområde på gång vid kusten

Ett nytt stugområde med 70 arrendetomter planeras vid Wingrens väg i Skummeslövsstrand.

Mark­ägaren Anders Bengtsson ligger bakom planerna.

Han och sambon Elisabeth Åberg driver familje­campingen Skummeslövsstrands camping. Den har funnits i familjens ägo sedan 1947, men har aldrig varit planlagd som camping i kommunens detaljplaner.

Nu ska det till slut bli ändring på det.

I samband med planändringen vill Anders Bengtsson också låta planlägga ett nytt stugområde, i förlängning österut av Björkens stugområde på samma fastighet.

– Fastighetsägarna har märkt ett intresse av att ha en mindre tomt att bygga på. Alla vill inte bo permanent vid kusten. Nu förlänger vi det befintliga området ut och gör ett rätt så ordentligt småstugeområde, säger plankonsulten Lars Harrysson.

De cirka 70 arrendetomterna ska få en byggrätt motsvarande 60 kvadratmeter.

Efteråt finns cirka 6,8 hektar oexploaterad mark kvar på fastigheterna, i riktning mot Stjärnhem.

I ett brev till kommunen skriver Anders Bengtsson att han är öppen för en diskussion om vad som ska vara där i framtiden, till exempel äldreboende eller annan serviceverksamhet.

Miljö- och byggnadsnämnden föreslog i förra veckan att exploatören ska få utföra planarbetet med egen konsult. Beslutet tas av kommunstyrelsen på tisdag i nästa vecka.

Förhoppningen är att bli klar under året.

– Vi ska köra på så fort det går. Det har varit lite av en långbänk av olika anledningar, nu är man verkligen intresserad av att komma i gång, säger Lars Harrysson.

För campingens del handlar det om mindre förändringar.

– Vi ska fortfarande vara en liten familjecamping, säger Elisabeth Åberg.

Den äldre delen, vid Stora Strandvägen, ska fastställas i planen som den är, men med nya möjligheter till servicebyggnader och några mindre uthyrningsstugor.

Den nyare delen norr om Wingrens väg, som tillkom på 1970-talet, ska ut­öka antalet husvagnsplatser från dagens cirka 40 till 80.

– Där blir också möjligheter att utveckla servicebyggnader i form av kök, duschar och toaletter. Man kan uppdatera anläggningen, säger Lars Harrysson.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här