Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Idrotter finns av mångahanda slag i Laholm. Kommunpolitikerna föreslår nu att ett idrottsråd bildas som bli deras motpart i olika diskussioner. I dag har Laholm ett pensionärsråd och ett funktionsrättsråd.
Idrotter finns av mångahanda slag i Laholm. Kommunpolitikerna föreslår nu att ett idrottsråd bildas som bli deras motpart i olika diskussioner. I dag har Laholm ett pensionärsråd och ett funktionsrättsråd.

Nytt idrottsråd på förslag i Laholm

Kommunala pensionärsrådet och kommunala funktionsrättsrådet finns redan. Nu funderar politikerna på att även införa ett kommunalt idrottsråd.

Kommunen har under året utrett reglerna för de befintliga kommunala råden och nu har kommunstyrelsen klubbat igenom ett reglemente som gäller dem båda.

Råden ska ha sex politiskt tillsatta ledamöter och sex ledamöter som kommer från föreningslivet. Tre av varje kategori ska vara ordinarie och tre ersättare.

Råden får hålla till i Gamla stationshuset, men de får varken någon egen budget eller några automatiska bidrag från kommunen.

Processen med att ta fram ett enhetligt reglemente har inte varit utan stötestenar. Framför allt Socialdemokraterna har kämpat för att råden skulle få väcka olika frågor och att även inte bara förtroendevalda, utan även föreningsledamöterna skulle få arvoden. Så blev det emellertid inte.

Moderat förslag om att skapa idrottsråd

I samband med att reglerna bestämdes föreslog vice kommunrådet Roland Norrman (M) att Laholm inrättar ett tredje råd: ett lokalt idrottsråd.

– Vi fördelar ofta pengar till och diskuterar med idrotten. Tänk om vi kunde ha någon centralt att vända oss till som kunde hjälpa oss så det blev mer rättvist och det inte uppstår osämja. Ett slags remissinstans, säger Roland Norrman.

Idén kommer från hans partikamrat TG Bjelland.

– Han har använt det här i Norge tidigare. Jag tyckte att idén var vettig, säger Roland Norrman.

Kommunstyrelsen såg positivt på förslaget. Frågan om ett nyinrättat idrottsråd med samma status som pensionärs- och funktionsrättsråden ska nu utredas av kultur- och fritidsnämnden.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!