Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sven-Erik Vänneå och Kicki Vänneå, samt Inger Reinfeldt, har bildat en ny styrelse och startat Nya Trygghetspartiet i Laholm (TP). Bild: Carina Nilsson/Arkiv
Sven-Erik Vänneå och Kicki Vänneå, samt Inger Reinfeldt, har bildat en ny styrelse och startat Nya Trygghetspartiet i Laholm (TP). Bild: Carina Nilsson/Arkiv

Ny styrelse startar upp nytt parti i Laholm

Ett nytt politiskt parti har bildats och ersätter Trygghetspartiet. Den nya föreningen heter Nya Trygghetspartiet i Laholm (TP) med Sven-Erik Vänneå som ordförande. Snart ger de sig ut och kampanjar.

Det finns en ganska turbulent historik kring Trygghetspartiet i Laholm och Halmstad, och deras föregångare SPI. Med politiska vildar, ordföranden som uteslöts och namnbyte, har det rått en viss förvirring.

Men nu ska det bli en nystart. Trygghetspartiet i Laholm har upplösts och lämnat rikspartiet. Tre personer har bildat en ny styrelse och en ny förening med namnet Nya Trygghetspartiet i Laholm (TP), som blev medlem i Trygghetspartiet riks den 16 juli.

Inger Reinfeldt, kassör i Nya Trygghetspartiet i Laholm, som blev medlem i Trygghetspartiet riks den 16 juli.
Inger Reinfeldt, kassör i Nya Trygghetspartiet i Laholm, som blev medlem i Trygghetspartiet riks den 16 juli.

– Vi har valt att starta ett nytt parti och att göra en helt ny uppstart. Det känns väldigt spännande och vi kommer nu att starta i en positiv anda, säger Inger Reinfeldt, styrelseledamot och fullmäktigeledamot.

Den nya styrelsen består av ordförande Sven-Erik Vänneå, tidigare aktiv i SPI Välfärden, sekreterare är hans fru Kicki Vänneå och kassör blir Inger Reinfeldt som även är kassör på riksplan.

– Vår nye ordförande är politiker sedan tidigare och laholmare och det känns jätteskönt att han är tillbaka. Även sekreteraren har varit politiskt aktiv tidigare, liksom jag själv, berättar Inger Reinfeldt.

Nya Trygghetspartiet i Laholm behåller Trygghetspartiets mandat i fullmäktige. Partiet har också en ordinarie ledamot i socialnämnden.

– Vi är ett av de små, borgerliga partierna. Vi tillhör den politiska samrådsgruppen i kommunen och där får vi information om diverse ärenden, även om vi inte sitter med i alla nämnderna.

Vilka är era stora frågor?

– Järnvägsstopp i Knäred och Veinge, dragningen av den nya ringleden som vi inte vill ha genom ett bostadsområde och miljöfrågor som solenergi när man ska bygga nya bostäder på bland annat Haga i Skottorp.

– Men jag har fler motioner att köra i gång med. Hela tanken med partiet är att göra något för laholmarna.

Vad blir er första politiska aktivitet?

– Att värva nya medlemmar och berätta vad vi jobbar för. Vi ska träffas nu i veckan och bestämma var vi ska ge oss ut och prata politik.

Har ni medlemmar från det nedlagda Trygghetspartiet?

– Vi hoppas och tror att en del av de gamla medlemmarna vill komma till oss, för vi står ju för samma värderingar som det gamla partiet. Jag tror också att flera medlemmar är glada över att Sven-Erik Vänneå nu är tillbaka, säger Inger Reinfeldt.

LÄS MER: Inger Reinfeldt (TP) vill öka människors trygghet

LÄS MER: Tvistande partier står utan pengar till valet

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!