Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ny präst gillar djup men har nära till skratt

En ny präst har kommit till i bygden och han ska täcka alla områden. Han är gammal chef som sina sista yrkesverksamma år ville gå tillbaka och vara ”bara vanlig präst”.

Olle Svensson, ny präst i Laholm, satt på sitt föregående jobb, norröver i landet och funderade på att flytta söderut, mot Skåne och uppväxtplatsen i Munka-Ljungby. När han såg annonsen från Laholms pastorat kände han nästan att den talade till honom.

– Det stod ”ta dig i kragen och flytta till Laholm”, så då gjorde jag det. Jag fastnade för det och tyckte att det var lite humoristiskt, säger han och fortsätter:

– Jag är inte något april-skämt men det kan man tro med tanke på att jag tillträdde första april.

Han är prästen som drivs av personliga möten och verkligen uppskattar det lilla mötet som kan få stora konsekvenser.

– Att höra av en annan person i rätt tillfälle, kan vara avgörande i en annan människas liv. Det tycker jag är otroligt viktigt, säger Olle.

Han är djup och eftertänksam men tycker det är tråkigt när kyrkan uppfattas som högtravande. Han är prästen som tycker om människor och som har nära till skratt. Allt behöver inte vara så eftertänksamt och högtravande i kyrkans värld menar Olle Svensson.

Varit chef sedan 1995

Han började sin bana i Simrishamn i slutet av 1980-talet och sedan tog en lång vända upp till Härnösand och ner till Göteborg. När han såg tjänsten i Laholm tyckte han att det var ett steg hemåt.

– Jag får erkänna att jag aldrig hade varit här. Laholm för mig är en stad man bara åker förbi på vägen. Men det är fantastiskt fint här, säger Olle.

Han har flyttat in i ett hus i Gamleby där han på lediga dagar ser till att inte passa några tider. En lång frukost med klassisk musik i högtalarna är hans recept på en bra start.

– När man har ett väl inrutat jobb är det viktigt för mig att man också får lov att bara ta dagen som den kommer när man väl är ledig, säger Olle.

Ville närmare folket och längre från pappersarbetet

Han kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef. Nu ska han fylla 60 år och ville komma ifrån pappersarbete och närmare det arbete han en gång startade med.

– Jag har varit någon typ av chef sedan mitten av nittiotalet så nu tänkte jag att det kunde vara trevligt med omväxling.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här