Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Byggena på fastigheten i Snapparp har inte väckt någon större glädje bland grannarna. Nu protesterar de återigen, mot det boningshus som fastighetsägaren vill bygga. Bild: Henrik Williamsson
Byggena på fastigheten i Snapparp har inte väckt någon större glädje bland grannarna. Nu protesterar de återigen, mot det boningshus som fastighetsägaren vill bygga. Bild: Henrik Williamsson

Ny grannprotest mot bygge i Snapparp

Grannarna till en fastighet i Snapparp har tidigare protesterat mot maskinhallen. Nu höjer de rösterna även mot ett planerat bostadshus.

Åkaren som äger fastigheten i Snapparp fick trots grannarnas klagomål i fjol bygglov för en stor maskinhall med tillhörande lägenhet.

Att fastighetsägaren nu har sökt bygglov för ett nytt boningshus har medfört nya protester.

LÄS MER: Nämndsordförande avgör strid om garage för lastbilar

LÄS MER: Bygglov för omstridd hall

”Vi är emot att det byggs en till bostadsfastighet när man nyligen byggt ett komplex på cirka 570 kvadratmeter innehållande bostad/garage”, skriver ett par i ett grannhörande.

Ett annat par har lagt in ett sex sidor långt dokument med argument för att kommunen ska säga nej till bygglovet.

”Det får inte skena iväg med ytterligare boningshus på över 250 kvadratmeter. Drömmar om storheten får inte ta över ett områdes historia och själ!" skriver paret.

De anser att den tilltänkta byggnaden i glas och inte passar in i landskapsbilden och att småskaligheten i trakten nära Lagans mynning kommer att förstöras.

”Kommer att sticka ut”

”De gigantiska glaspartierna och den vita putsade fasaden kommer att sticka ut både från naturen och inte smälta ihop med andra hus”, skriver paret.

I skrivelsen pekar de på att övriga husen i området är mycket mindre. Om bygglovet beviljas befarar de att andra hus i jämförelse ska framstå som ”små lantliga miniatyrhus”. Enligt skrivelsen har andra fastighetsägare tidigare fått avslag på ombyggnader för att de inte skulle passa in i miljön.

Som stöd för sin argumentation citerar de utlåtanden från en bebyggelseantikvarie på Kulturmiljö Halland och från länsstyrelsens landskapsarkitekt Dag Rundegren, som tidigare yttrat sig mot maskinhallsbygget.

När länsstyrelsen avvisade grannarnas överklagande anmälde Rundegren avvikande mening. Han skrev bland annat: ”Att tillåta en större företagsbyggnad med allt vad det innebär av framtida tung trafik, i ett känsligt område med så många riksintressen, är högst olyckligt”.

LÄS MER: Oenigt när Snapparpsbygge fick godkänt

LÄS MER: Kommunen sätter stopp för åkeri

LÄS MER: Åkare får inte syssla med bilar i maskinhall för jordbruk

LÄS MER: Fortsatt fajt om naturmark i Snapparp

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!