Cecilia Ericsson Ny verksamhetschef för frivilliga skolformer
Cecilia Ericsson Ny verksamhetschef för frivilliga skolformer Bild: Privat

Ny chef drivs av samverkan mellan utbildning och arbete

Verksamhetschefen för alla frivilliga skolformer, gymnasiet, vuxenutbildning och kulturskolan har slutat och en ny chef har tillsatts.

ANNONS
|

Ingela Månsson, som tidigare hade den här tjänsten, valde i höstas att söka sig till den nyinstiftade samhällsbyggnadsnämnden och fick därmed ett nytt verksamhetsområde att vara chef över.

– Jag kände att jag ville prova något annat och tyckte att det här jobbet verkade utmanande och spännande och jag är väldigt glad att jag fick chansen, säger Ingela Månsson som nu är verksamhetschef för samhällsservice som är ett av nämndens tre ben.

Hon började tidigare i våras och avslutade officiellt sin tjänst som verksamhetschef för de frivilliga skolformerna den sista februari.

– Jag hjälper till ändå så gott jag kan och utifrån mitt nya jobb som jag trivs jättebra med, säger Månsson.

ANNONS

I juni kommer hennes efterträdare, Cecilia Ericsson att börja jobbet i Laholm samtidigt som hon avslutar sina tidigare uppdrag.

I dag arbetar hon som rektor på Falkenbergs gymnasieskola. Hon har jobbat som rektor i drygt åtta år, med andra uppdrag innan hon hamnade på sin nuvarande post.

– Jag kommer att vara kvar här terminen ut och sedan avslutar jag det här samtidigt som jag börjar i Laholm från mitten av juni, säger Ericsson.

Från början är hon utbildad lärare men har förutom lärarjobbet också arbetat för ett utbildningsföretag som skapade nischade utbildningar inom specifika jobb.

– Jag ser verkligen fram emot att kunna få använda min erfarenhet och jobba med samverkan mellan näringsliv och utbildning, säger Cecilia Ericsson.

Hon vill arbeta i en stad som är som hon kallar det ”lagom stor” för att det ska gå att skapa ett dynamiskt samarbete mellan utbildning och arbetsliv och hon hoppas att Laholm ska bli den staden.

– Jag vet inte så mycket om staden ännu, men ser fram emot att komma ner och komma igång. Jag har jobbat mycket med verksamhetsutveckling och tycker om att vara kreativ. Det känns jättebra med vuxenutbildning, gymnasieutbildning och kulturskola.

ANNONS

Hon kommer att fokusera på hur verksamheten ska fungera i framtiden och vill bidra till en arena där kunskap i skolan kan omsättas i arbete. Samarbetet är viktigt menar Cecilia Ericsson.

– Jag känner att det är spännande med tjänsten, den träffar de områden där jag har drivkraft. Näringsliv, utbildning, teknik kultur. För mig är gränssnittet mellan skola och näringsliv viktigt.

ANNONS