Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Peppade. Elin Hultin, Hanna Jönsson och Edvin Rosell tar studenten i år. Sanna Helgesson och Amanda Nilsson går andra året och planerar klasskampen. Bild: Kenny Hjälte

Nu tjuvstartar studentveckan

Redan på torsdagen börjar klasskampen som avgör vilken klass med nybakade studenter på Osbecksgymnasiet som får välja när de ska springa ut, när de tar studenten nästa lördag.

Tvåorna som organiserar den prestigefyllda klasskampen åt de 115 elever som ska ta studenten vid Osbecksgymnasiet är förtegna om tävlingsgrenarna när de som utsätts för prövningen på torsdagen kan höra. 

– Vi har planerat i ett par månader och de fick sina tävlingströjor och alla verkar taggade, säger Sanna Helgesson.

– Det är en riktig kamp, men vi vet redan vem som kommer vinna, säger Hanna Jönsson, i balkommittén självsäkert.

Balen kommer i år att vara på Strandhotellet i Mellbystrand 8 juni. De festklädda kommer att samlas ute vid havet, nedanför Mellbyvägen, för fotografering och sedan färdas mot balen via Kustvägen.

– Vi har satsat på att vi vill ha det fräscht, modernt och stilrent, säger Elin Hultin, om balen.

Vid femtiden börjar de första anlända på röda mattan till balen och minglar innan trerättersmiddagen.

Lördagen den 10 juni är det studentmarsch till kyrkan på morgonen. Utspringet från skolan är planerat till halv ett och fordonskortegen med flakåkandet genom Laholm börjar klockan ett. 

Även om organisatörerna i balkommittén fått styra upp det mesta är det vissa bitar som hålls utanför deras vetskap. Som vilken bild som ska vara på studentskylten. 

– Det är lite läskigt, man vet inte vad det blir för bild. Men mamma har lovat att det inte blir något naket, säger Hanna Jönsson. 

– Va, nej, det har jag inte ens tänkt på att det kunde vara en nakenbild på plakatet, säger Edvin Rosell, med en mild panik. 

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här