Laholmsbesök. Förra centerledaren kom till after work hos kvinnliga företagarnätverket WiN på Laholms stadshotell i går kväll.
Laholmsbesök. Förra centerledaren kom till after work hos kvinnliga företagarnätverket WiN på Laholms stadshotell i går kväll.

Nu siktar Maud Olofsson på presidentvalet

När Maud Olofsson inte nätverkar med Hillary Clinton kan det hända att hon tittar förbi på after work hos kvinnliga företagare i Laholm.

ANNONS
|

Det blev hastigt bestämt att förra centerledaren Maud Olofsson skulle besöka Laholm och det kvinnliga företagarnätverket WiN.

Hon skulle ändå till Halland och Hotel Tylösands 20-årsjubileum. Olofsson är styrelseordförande för besöksnäringens branschorganisation Visita.

Inför 20–30 åhörare på Stadshotellet pratade hon om hur hon blev den hon är – utifrån sin bok som heter ungefär så, ”Jag är den jag är, en berättelse som tar avstamp i en familj med flera starka kvinnor.

– Men jag hade också en pappa, och det är viktigt, som supportade och trodde på mig, säger hon.

Sedan Maud Olofsson lämnat partiledarskap och näringsdepartementet ägnar hon sig åt företagande på olika nivåer.

ANNONS

– Som minister sade jag ju till alla andra att de skulle bli företagare, nu har jag också blivit det själv, säger hon.

Förutom att skriva bok och ge föreläsningar sitter hon i fem bolagsstyrelser, bland annat vindkraftsbolaget Arise som äger vindkraftsparkerna i Hishult.

Hon träffar också Hillary Clinton emellanåt.

– Senast vi träffades pratade vi om hur viktigt uppdrag det är att vara mormor.

Olofsson ingår i Clintons globala råd för kvinnligt ledarskap.

När det nästa år drar ihop sig presidentval vill hon vara med och kampanja Hillary Clinton fram till posten som världens mäktigaste ledare.

– Jag har redan skrivit på för hennes kampanj Hillary for America. Det vore utmärkt om hon blir USA:s president. Hon skulle bli en förebild för så många kvinnor: ”kan hon kan jag”.

ANNONS