Nej, Laholms ångbåt blev ändå inte såld

S/S Lagaholm gick under klubban för 165 000 kronor. Trodde alla. Men försäljningen hade inte gått rätt till.
– Vi får börja om, säger David Kvicklund på auktionsfirman Klaravik.

ANNONS
LocationLaholm||

När Laholms kommun förklarade sig villig att sälja den gamla ångbåten på auktion utlöste det en febril aktivitet hos förra ägaren Laholms ångbåtsförening.

Föreningen kallade till möte och drog ihop finansiärer för att kunna köpa tillbaka sin gamla klenod. Men vid auktionen gick en okänd budgivare in och bjöd 165 000 kronor, vilket blev lite för mycket för de lokala ångbåtsentusiasterna.

Nu får de en ny chans. Auktionen har ogiltigförklarats.

Fel om båtkärran

– Det var lite oklarheter som inte vi kände till när auktionen startades gällande en båttrailer. Vi hade fått information om att kommunen ägde den, en uppgift som visade sig vara felaktig, säger David Kvicklund, informatör på Klaravik.

ANNONS

Han fortsätter:

– Det blev förstås lite bryderi. Det blev en diskussion med den som hade det vinnande budet och som inte kände till det här. Därför valde vi att dra tillbaka försäljningen. Båten kommer att auktioneras på nytt. Vi får börja om helt enkelt.

Trailern är en stor faktor i sammanhanget, eftersom det behövs en kran för att lyfta över ångbåten på annat transportmedel.

Fördel ångbåtsföreningen

Laholms ångbåtsförening nämnde inget om båtkärran inför auktionen, utan krävde kommunen på återlämning av trailern först dagen efter klubbslaget.

– Anledningen att vi inte sagt något tidigare är att vi hade tänkt köpa båten själva och då hade det inte spelat någon roll, sade ångbåtsföreningens Kristian Einarsen till HP då.

Nu säger han att ”man ska aldrig ge upp”. Einarsen vädrar en ny chans för föreningen att till slut ändå få tillbaka S/S Lagaholm.

Ni sitter väl med trumf på hand eftersom ni äger hjulen under båten?

– Ja, det är en klar fördel, säger Kristian Einarsen och tillägger att föreningen inte har för avsikt att låna ut kärran till någon annan köpare.

– Vi behöver den. Vi har varit och tittat på en annan båt, men det var inte riktigt rätt för oss. Bäst hade varit om vi fick tillbaka vår båt som vi känner utan och innan.

ANNONS

Ny auktion nästa vecka

Laholms kommunchef Anders Einarsson bekräftar att båtkärran inte tillhörde kommunen fastän det stod ”båttrailer ingår” i auktionshandlingarna. Kommunen har inte tagit strid om kärran.

– Den var tydligen inte vår. Vi visste inte det, så det var inte konstigt. Men det blev ju fel, säger kommunchefen.

Exakt vilken dag den nya auktionen ska ske vet man inte ännu på Klaravik. Alla tidigare budgivare ska informeras om att de har chansen på nytt.

– Nu har vi förhoppningsvis alla kort på bordet så att det ska vara korrekt och det blir lika förutsättningar för alla. Förmodligen blir det ny auktion nästa vecka, säger David Kvicklund.

LÄS MER:Ångbåtsföreningen vill inte släppa kärran ifrån sig

LÄS MER:Ångbåten är förlorad för Laholm

LÄS MER:Ångbåtsföreningen laddar för bud

LÄS MER:Nu går Laholms ångbåt under klubban

ANNONS