Skräpplockardagar är lovvärda, men räcker inte för att få till en nödvändig attitydförändring, anser Naturskyddsföreningen Södra Halland. Bilden togs vid uppstädning av Vallberga för några år sedan.
Skräpplockardagar är lovvärda, men räcker inte för att få till en nödvändig attitydförändring, anser Naturskyddsföreningen Södra Halland. Bilden togs vid uppstädning av Vallberga för några år sedan. Bild: arkiv

Naturskyddsföreningen vill ha Sluta kasta skräp-kampanj

Naturskyddsföreningen tycker inte att skräpplockardagar räcker. Nu borde kommunen satsa på en Sluta kasta skräp-kampanj.

ANNONS
LocationLaholm||

Tomma cigarettpaket åker ut genom bilrutan, fimpen trampas på gatan. Aluminiumburkar och plastskräp hamnar i vägrenen och klipps till småsmulor som är livsfarliga för djur.

Naturskyddsföreningen Södra Halland målar upp en dyster bild av nedskräpning i ett brev till kommunstyrelsen i Laholm. Den pågår och tycks öka trots att lovvärda skräpplockaraktiviteter genomförs regelbundet.

Föreningen konstaterar att det förmodligen inte är samma människor som kastar respektive plockar och drar slutsatsen att ”skräpplockardagar inte räcker för att åstadkomma en nödvändig attitydförändring”.

Naturskyddsföreningens lokalavdelning uppmanar nu Laholms kommun att starta en ”Sluta kasta skräp-kampanj” i sin roll som Håll Sverige Rent-kommun.

”Vi uppmanar även kommunen att satsa mer på satsa mer på grön flagg i skolor för alla åldrar så att miljötänk och skräpförebyggande arbete kommer in i undervisningen”, avslutas brevet.

ANNONS

LÄS MER:Låt vägkanter blomma och bi trivas

LÄS MER:Växtliga skrytskyltar vinner inte över trafiksäkerhet

ANNONS