Vårdföretaget Helsa köps av nätläkarbolaget Kry. Vårdcentralen i Glänninge ska finnas kvar som tidigare. All personal följer med när Kry tar över driften från och med mitten av augusti.
Vårdföretaget Helsa köps av nätläkarbolaget Kry. Vårdcentralen i Glänninge ska finnas kvar som tidigare. All personal följer med när Kry tar över driften från och med mitten av augusti. Bild: Jonatan Gernes

Nätläkarbolag tar över Glänninge vårdcentral

Det digitala vårdbolaget Kry tar över Helsa och vårdcentralen i Glänninge. Patienter som söker vård digitalt ska efter sammanslagningen också kunna få vård på plats.

ANNONS
LocationLaholm||

Kry köper vårdföretaget Helsa med 14 vårdcentraler runt om i landet, däribland Glänninge vårdcentral i Laholm.

– Vi går samman, med all personal och alla deras vårdcentraler. Det kommer att drivas vidare som det är, men man kommer att ha en integration med appen så småningom också, säger Amanda Billner, presschef på Kry.

Sammanslagningen beskrivs som ett led i det digitala vårdbolagets mål att integrera nätbaserad och traditionell fysisk vård.

– Är du patient hos en av Helsas vårdcentraler kommer du kanske inte märka så mycket till en början, men så småningom kommer du att kunna kontakta Kry via appen och också kunna besöka den fysiska vårdcentralen. Det blir både och för patienterna som är listade där, säger Amanda Billner.

ANNONS

Kry tar över driften av vårdcentralerna från och med mitten av augusti, inklusive de omkring 500 anställda.

HP har haft kontakt med Anna-Pia Trané, verksamhetschef på Helsa vårdcentral Glänninge. Hon hänvisar till Helsas koncernchef Conny Mathiesen. Han har inte gått att nå.

Kry grundades 2015 och erbjuder digital vård över hela landet. Sedan tidigare driver företaget också tre egna mottagningar i Skåne och Sörmland.

Vårdcentralen i Glänninge har genomgått fler ägarbyten och namnbyten sedan landstinget tackade för sig 2007. Först tog Glänningehälsan över, året därpå Hälsoringen som 2016 bytte namn till Helsa. Nu är det alltså Kry som kommer att gälla framöver.

LÄS MER:Nätläkare ska ge vård även på vårdcentraler

LÄS MER:Helsa stänger filial - då växer Närvård Knäred

LÄS MER:Vårdcentralen i Knäred görs om till filial

ANNONS