Årets nykomling. Alexander Malmnäs driver sedan ett och ett halvt år en butik i Hårsabäck med möbler och inredning inköpta världen över.
Årets nykomling. Alexander Malmnäs driver sedan ett och ett halvt år en butik i Hårsabäck med möbler och inredning inköpta världen över.

Möbelhandlare på landet tog hem priset

Häststallet på Lilla Hårsabäcks Gård är ombyggt och här driver Alexander Malmnäs en butik på landet med exklusiva möbler och heminredning.

ANNONS
|

I fredags firades han som Guldkvällens vinnare av priset Årets nykomling.

– Det är helt fantastiskt roligt. Jag är hedrad, säger han.

Butiken Malmnäs Möbler & Inredning öppnades för ett och ett halvt år sedan och går över förväntan enligt ägaren själv.

– Jag får nypa mig i armen för att tro att det är sant. Jag lever min dröm.

När Alexander Malmnäs köpte gården 2008 tillsammans med maken Philip Randvall var det för att driva lantbruk med inriktning på mjölkproduktion.

– Men jag har alltid arbetat med estetiska yrken som kläder, mode, inredning och florist. Jag ville öppna en butik, men hur skulle jag våga?

ANNONS

Alexander förlitade sig på erfarenheten som säljare, ofta med stort ansvar, och responsen från sin make. Varorna är handplockade från inredningsmässor över hela världen, bland annat Paris, och från showrooms hos olika leverantörer.

Paret driver numera varsitt företag. Mjölkproduktionen har övergått till köttproduktion. Kunderna slås av idyllen mixad med lantlukt och den exklusiva inredningsbutiken.

– Vi stortrivs i Hårsabäck med världens bästa grannar. Två killar som flyttar in på en gård kunde ha betraktats som udda, men vi känner oss galet välkomna, säger han.

Alexander Malmnäs är född i Södermanland och uppvuxen i Falkenberg. Att paret hamnade i Hårsabäck var rena slumpen. De bodde i en stuga utanför Landskrona och hittade efter ett tags letande Lilla Hårsabäcks Gård.

– Allting stämde med fint bostadshus, uthus, stallar för djur och förtrollande vacker natur. Vi flyttade från en villa på 700 kvadratmeter till en gård på 10 hektar med åker, bete och skog, så vi leker landskapsarkitekter, säger han.

Läs även: Guldkvällens absoluta vinnare

Ålder: 31 år

Familj: Maken Philip Randvall, lantentreprenör, och hunden Lucas

Bor: Lilla Hårsabäcks Gård som ligger mellan Våxtorp och Hishult

Gör: Äger Malmnäs Möbler & Interiör, butik och konsultation i inredning

Fritid: Gå på opera och musikaler, resa

Aktuell som: Vinnare av priset Årets nykomling på Laholms Guldkväll

Bästa tipsen för hemmet: Blanda gammalt och nytt. Det skapar en fin och hemtrevlig atmosfär. Satsa på bra belysning. Lysrör är förbjudet, tänk i stället på att ha många ljuspunkter och belys gärna vackra föremål. Låt dit hem dofta gott. Du kan använda doftpåsar eller varför inte baka bullar.

ANNONS