Musikalisk fest intog Stortorget

Laholmsfesten bjöd på en kväll av musik, underhållning och mycket skratt när Stortorget fylldes av besökare under lördagskvällen.

ANNONS
|

Med anledning av Laholms sparbanks 160-årsjubileum hölls festen på torget. På agendan stod mycket musik, men även en hel del humor. Spelade gjorde bland annat artister som Lasse Berghagen, Ace Wilder, Laila Adèle och Mariette, medan Babben Larsson var en av dem som bjöd på humorn.

Två som hade tagit sig till Stortorget var Arne Olsson och Christina Laid från Genevad. De förklarar att de lockades av den stora bredden på artisterna.

– Ace Wilder, Lasse Berghagen och Mariette. Det är många bra, säger Christina Laid.

Planerat att gå hade de gjort länge.

ANNONS

– Sedan april. Sedan det kom ut att man kunde köpa biljetter, berättar hon.

Ledde kvällens program gjorde programledaren Lasse Kronér.

– Vad städade ni ser ut. Det är lugnt. Ni är inte här för att ta lån, säger han inledande till publiken och får många skratt innan han lovar en lyckad kväll:

– När ni kommer hem kommer ni att känna att ni inte vill ha mer underhållning förrän på fredag då Dobidoo börjar, säger han och skrattar.

Showen drog igång med musikuppträdanden av bland andra Idol-Rebecca, Boppers, Laila Adèle och Ace Wilder.

Laila Adèle förklarade att hon kände sig som hemma på Stortoget i Laholm.

– Det är fantastiskt att få vara hemma. När man har bott i Halland i 17 år får man väl säga att det är hemma, säger hon mellan en av låtarna.

Även komikern Babben Larsson kom upp på scenen med ett framträdande. Hon pratade bland annat om senaste gången hon var i Laholm.

– Jag har varit här förut. Jag var på Gröna hästen och sjöng jazz. Finns det några överlevande från det? säger hon skämtsamt och fortsätter att prata om Laholms sparbanks jubileum:

ANNONS

– 1857 är ett tag sedan. Det måste ha varit då som Lasse Berghagen föddes.

En annan av festens besökare var Andrea Fritzon. Hon förklarade, just innan Lasse Berghagen intog scenen, att hon var nöjd med kvällen.

– Jag tycker att det är riktigt bra. Det är roliga skämt, gott om skratt och bra musik också. Jag gillar Ace Wilder, förklarar hon.

När sedan Lasse Berghagen kom upp på scenen fick han fart på laholmarna.

– Här kommer kören in. Kom igen nu då, säger han under Stockholm i mitt hjärta och får med sig besökarna i sång.

ANNONS