Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

S:t Clemens kyrka i Laholm rymmer 600 personer men får bara ta in 50 personer nu under corona-restriktionerna. Skummeslövs kyrka och Mellbystrandsgården får ta in 30 personer och Skogaby kapell får ta in 20.  Bild: Anna Olofsson
S:t Clemens kyrka i Laholm rymmer 600 personer men får bara ta in 50 personer nu under corona-restriktionerna. Skummeslövs kyrka och Mellbystrandsgården får ta in 30 personer och Skogaby kapell får ta in 20. Bild: Anna Olofsson

Musik i kyrkan både till lunch och kväll

För vissa passar det bäst att gå på musikkonsert vid lunchtid. Så resonerar Svenska kyrkan som har bjudit in till musik i middagstid i S:t Clemens kyrka två gånger i juli månad. Fortsättning följer i september.

I onsdags var det sång av Dan Winde, en lokal artist som brukar framträda tillsammans med Laholms pastorat. Han ackompanjerades på piano av organisten Kim Lundberg.

Musik i middagstid, S:t Clemens kyrka Laholm. Dan Winde, sång och Kim Lundberg flygel. Bild: Anna Olofsson
Musik i middagstid, S:t Clemens kyrka Laholm. Dan Winde, sång och Kim Lundberg flygel. Bild: Anna Olofsson

Den 8 juli var det sångkvartetten Melani som framträdde. Carina Nilsson Larsson, Maria Jälmsjö, Ulf Larsson och Kenneth Mellåker kunde man lyssna till då.

Flera musiktillfällen var inplanerade i pastoratet. Några konserter har dock blivit inställda på grund av corona-restriktioner.

– Vi har ett litet problem med att folk tror att det inte är något alls i kyrkan, utan att allt är digitalt, och därför kommer de inte. Men vi släpper in tills vi har nått det antal besökare vi får ha. Det är gott om plats så man behöver inte känna sig rädd, berättar Kim Lundberg.

Onsdagar i september och framåt, blir det musik på luncherna igen i kyrkan i Laholm.

Det blir dessutom fler tillfällen att spisa musik nu till veckoslutet. Fredag till söndag på kvällstid, ordnas kulturdagar i S:t Clemens kyrka i Laholm, med titeln ”Med kyrkan som rum".

Programmet inleds den 31 juli med vernissage med Torsten Östergren samt konsert med Holger Petersen, violin och Kim Lundberg, piano.

Den 1 augusti är det sommaropera med Per Eriksson, tenor, Ulrica Lundbladh, sopran och Kim Lundberg, piano.

Kulturdagarna avslutas den 2 augusti med Dan Larsson, klarinett och Kim Lundberg, piano.

Kim tycker att kyrkorummet skapar en speciell atmosfär.

- Kyrkorummet är impregnerat av berättelser, säger Kim som tycker man ska passa på att besöka kyrkorna hemma, och inte enbart när man är på resa som turist.

Det blir även musik den 5 och 12 augusti på kvällen i S:t Clemens kyrka.

Slutligen kan man lyssna till Dan Winde igen den 9 augusti, på förmiddagen.

LÄS MER: Glada melodier poppis i coronatider

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här