Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Molotovcocktail kastades mot polishus

Polishuset i Laholm utsattes för skadegörelse under natten till lördagen. Någon ska ha kastat en flaska med bensin mot entrén. Bara ett par minuter senare inträffade samma sak vid en förskola.

ANNONS
|

Larmet om en brand vid polishuset kom omkring klockan halv två på natten. Okända gärningsmän ska enligt räddningstjänsten ha kastat en flaska med bensin mot byggnaden.

– Det har tydligen varit lite oroligt i Laholm i natt men inga allvarligare bränder. Någon kastade en flaska med bensin mot polishuset men det tog sig inte och det fanns aldrig någon risk för spridning, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Även polis och ambulans larmades till platsen men några misstänkta gärningsmän fanns inte kvar på platsen.

– Vi har i nuläget inga misstänkta som är gripna. Vi får larmet 01.35 om att det brinner utanför polishuset i Laholm. Det har då kastats en flaska med brandfarligt innehåll och det brinner utanför entrén. Men det uppstod inga skador på byggnaden eller personskador i samband med den, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen region Väst.

ANNONS

Bara ett par minuter senare larmas patrullerna till en förskola där ytterligare en flaska med brandfarlig vätska ska ha kastats genom ett fönster.

– Det är samma modus fast här har man kastat flaskan genom ett fönster som krossas. Och här tar sig branden mer men byggnaden brinner inte ner. Men där är en del rökskador i byggnaden, säger Fredrik Svedemyr.

Polisen har spärrat av de två platserna i Laholm och under dagen går utredningen vidare.

– Jag har inga uppgifter på exakt vilka åtgärder som har vidtagits men en förundersökning gällande försök till sabotage av blåljusverksamhet och försök till mordbrand är inledd.

Vet man om det rör sig om en eller flera gärningsmän?

– Det finns en del vittnesuppgifter som gör gällande att ett antal personer ska ha setts på platsen. Men mer än så vet vi inte just nu, avslutar Fredrik Svedemyr.

Vid 14-tiden på lördagen finns än så länge inga gripna för nattens bränder.

– Vi gjorde en teknisk undersökning och säkrade en del bevis men än så länge är ingen gripen. Men vi kommer finnas på plats i Laholm och jobba trygghetsskapande. Och är det någon som har sett något eller har gjort några iakttagelser under natten är man välkommen att tipsa polisen via 114 14, säger Fredrik Svedemyr.

ANNONS
ANNONS