Moderaterna hotar med uteslutning

Uteslutning ur partiet. Det blir nästa steg om Kahlin och Klinker inte lämnar frivilligt, uppger partiombudsmannen Ulf Hanstål.

ANNONS
|

M-fullmäktigegruppen var enig i sitt uttalande att den saknar förtroende för Karl-Fredrik Klinker och Mikael Kahlin som representanter för partiet.

"Detta innebär att Kahlin och Klinker i enlighet med den av dessa två undertecknade kandidatförsäkran omedelbart ska lämna de politiska uppdrag de har för Moderaterna i Laholms kommun" heter det i partiets pressmeddelande.

– Det är det enda vi kommunicerar. Resten stannar internt, säger Ulf Hanstål, partiombudsman för Hallandsmoderaterna och ordförande under mötet.

En kandidatförsäkran skrivs på av alla som ställer upp för val i Moderaterna, men den är inte juridiskt bindande.

–De har svurit på heder och samvete att de ska lämna sina uppdrag om gruppen inte har förtroende för dem, säger Ulf Hanstål.

ANNONS

Men om de inte vill?

– I förlängningen innebär det att, om man väljer att inte lämna sina uppdrag och fortsätter kalla sig moderat, men driver en annan agenda än Moderaterna i kommunen, blir man till syvende och sist föremål för uteslutning ur partiet.

Ulf Hanstål tillägger att han inte tror att det kommer att gå så långt.

–Den uppfattning jag fick av dem på mötet var att de kommer att lämna sina uppdrag i god ordning.

Jakten på en ny socialnämndsordförande inleds officiellt först när en formell avsägelse från Kahlin har lämnats in till kommunen.

Elisabet Babic (M) har inte gått att nå för en kommentar.

ANNONS