Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Moderater vill skapa fritidsgård för seniorer

Med ett drygt år kvar till valet har Moderaterna gått igenom sina vallöften och blickar framåt för vad de ska ha med i sitt nästa kommunala handlingsprogram. Fritidsgård för seniorer är ett av de konkreta kommande vallöftena.

När Moderaterna i Laholm nu summerar vad de åstadkommit hittills under mandatperioden, bockar de av 35 punkter av sina löften. En del är genomfört, en del är planerat och andra punkter som prickats av är i en tidig utredningsfas.

– Vi hade lokalt informationsmaterial till varje tätort vid valet och har jobbat för att göra verklighet av vårt kommunalpolitiska handlingsprogram, säger Knut Slettengren, ordförande i socialnämnden och partiföreningens ordförande.

– Kommunprogrammet är den stora planen. Vi utgår också från den när vi tittar på vad vi ska gå till val på nästa år, säger Cecilia Roos, ordförande i kultur– och utvecklingsnämnden.

I den borgerliga allians som de styrt Laholm de senaste åren är de nöjda med att ändå bocka av så många punkter. 

– Det handlar om trovärdighet. Vi måste pröva vad vi sagt och visa vad vi gjort, säger kommunrådet Elisabet Babic.

Inför nästa val ser de landsbygden som ett viktigt område att öka närvaron. 

– Vi försöker träffa fyra byalag om året, men vill ställa om och träffa alla varje år. Men vi vill höja blicken, från potthål och lyktstolpar som tjänstemännen ska hantera, till samtal om utvecklingsfrågor på landsbygden. Vi ser vikten av att utveckla vår landsbygd och vill ha en samordnare i kommunen för detta, säger Elisabet Babic.

Men de ska även ge politisk uppmärksamhet åt seniorerna i kommunen. 

– Vi har satsat mycket på ungdomar men nu är det dags att satsa på våra seniorer, säger Cecilia Roos.

De vill skapa en aktivitetslokal för seniorer som ska erbjuda motionsmöjligheter och vara en social mötesplats och nämner ett flertal sporter som skulle kunna utföras i lokalen.

– Vi har i dag en aktivitetspeng till unga, då kan vi också ha det för äldre, säger Elisabet Babic.

Samtidigt vill de fortsätta med satsningar på de orter där de utgår ifrån att det blir tågstopp om något år, som Genevad, Veinge och Knäred.

– Östra Laholm har avfolkats när industrier lagts ner. Vi måste gå fram med skarpa förslag om nya förskolor – det håller ihop med en levande landsbygd och inflyttning till orterna. Tågsträckningen gör att man kan bo här och pendla längre, säger Jonas Hellsten, ledamot i barn- och ungdomsnämnden.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här