Misstänkt knarkkurir transporterade 39 kilo cannabis

En 26-årig laholmare greps på E 4:an med 14 kilo cannabis i sin bil. Han hade precis levererat ytterligare 25 kilo i Stockholm, enligt polisens spanare, och åtalas nu i en stor knarkhärva.

ANNONS
LocationLaholm||

Mannen greps i Nyköping 16 november förra året. Tidigare samma dag hade polisens spanare sett honom överlåta 25 kilo cannabis till den huvudmisstänkte i härvan, en 36-årig man från Stockholm.

Totalt ska laholmaren, som tidigare är ostraffad, den aktuell dagen ha transporterat 39 kilo cannabis. En så stor mängd narkotika att han riskerar flera år i fängelse om han döms.

Span på knarklangning

Polisen har under hösten haft omfattande spaning på 36-åringen. Genom att följa hans rörelser och möten på olika pendelstationer och köpcentrum har spanarna sett hur väskor och förpackningar bytt händer.

Polisen har sedan följt efter och gripit de misstänkta köparna. Dit hör två män från Halmstad, 27 och 36 år gamla. Efter att ha träffat 36-åringen i Stockholm 15 september förra året greps de på vägen tillbaka till Halmstad med 3,9 kilo hasch förpackade i en svart väska i bilen. Båda har nekat till all kännedom om knarket.

ANNONS

Två andra köpare har däremot erkänt. En man från Umeå åkte ned med tåg och stoppades när han skulle åka hem med ett kilo marijuana i en plastpåse. En ung man hade ett kilo hasch undanstoppat i jackan. Båda uppger att de betalade 50 000 kronor för sina partier, men ”bara för eget bruk”.

Bilder i datorn

36-åringen greps i en industrilokal i Bålstad utanför Uppsala. Där hade han partiet på 25 kilo från laholmaren, vakuumförpackat i emballage, samt ytterligare 16 kilo hasch i ett förråd. Foton som hittades i hans dator gör att han också misstänks för att under flera års tid ha odlat cannabis på en adress i Kramfors.

Laholmaren och stockholmaren har nu åtalats för bland annat grovt narkotikabrott. Båda nekar till brott. Rättegången mot dem och två av köparna börjar på fredagen och väntas pågå i tre dagar. De två Halmstadsborna ingår i en annan polisutredning i Halland.

LÄS MER:Huvudman för knarkfabrik har tolv års fängelse att vänta

LÄS MER:Knarkkund visade polisen vägen till sin langare

ANNONS