Arkivbild. Mannen är känd av polisen sedan tidigare och blev av med sin bil eftersom han har rapporterats för flera liknande brott tidigare.
Arkivbild. Mannen är känd av polisen sedan tidigare och blev av med sin bil eftersom han har rapporterats för flera liknande brott tidigare. Bild: Johan Nilsson/TT

Misstänkt drograttfull blev av med bilen

En man som misstänks för drograttfylleri efter att han blev stoppad för kontroll i Våxtorp på torsdagskvällen har nu blivit av med bilen eftersom han blivit rapporterad för liknande brott flera gånger.

ANNONS
LocationVåxtorp||

Klockan var nästan 23 på torsdagskvällen när en polispatrull stannade en bil för kontroll på Länsväg 115 i Våxtorp. Eftersom föraren, en man i 40-årsåldern, visade tecken på drogpåverkan togs han med till stationen för provtagning.

– Han är känd av polisen sedan tidigare och har blivit rapporterad för liknande händelser sedan en tid tillbaka vilket gör att vi har rätt att ta bilen i beslag. Det är bra eftersom han då inte har någon bil att fortsätta köra påverkad med, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

”Ett fordon som har använts vid brott enligt denna lag får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkande inte är uppenbart oskäligt" står det i paragraf sju i trafikbrottslagen.

ANNONS

Bilen bärgades från platsen och mannen är misstänkt för drograttfylleri.

ANNONS