Micke Leijnegard är programledare för Mästarnas mästare som i år spelas in i nordvästra Skåne och södra Halland.
Micke Leijnegard är programledare för Mästarnas mästare som i år spelas in i nordvästra Skåne och södra Halland. Bild: Janne Danielsson/SVT

Micke Leijnegard: ”Det är som både Irland och Toscana”

Tävlingar har redan spelats in på Skottorps slott och vid Stensån. I ytterligare några veckor spelas Mästarnas mästare in i Laholm.

ANNONS
LocationLaholm||

SVT:s tävlingsprogram Mästarnas mästare spelas just nu in i nordvästra Skåne och södra Halland. Det har länge varit hemligt på vilka platser programmet ska spelas in för att undvika publik, men nu berättar Anders Wistbacka, exekutiv producent för programmet var i Laholm tävlingarna är tänkta att spelas in.

– Det är Skottorp slott, scoutlägret vid Lagan, Lagaoset, Gullbranna naturreservat och Laxviks strand i Halmstad. Men de här platserna kan ändras beroende på väder och vind. Ibland kanske vi behöver vara inomhus, säger Anders Wistbacka.

Anders Wistbacka är exekutiv producent. Han vittnar om att flera klassiska tävlingsmoment återkommer, men också flera nya inslag.
Anders Wistbacka är exekutiv producent. Han vittnar om att flera klassiska tävlingsmoment återkommer, men också flera nya inslag. Bild: Jabbe Danielsson/ SVT

Programledaren Micke Leijnegard är imponerad av naturen i området.

– Jag tycker att det är minst lika vackert som när vi varit någon annanstans. Det är nästan mystiskt sagolandskap. Både som Irland och Toscana, säger Micke Leijnegard.

ANNONS

Vid inspelningen är det mesta sig likt, trots att den sker i Sverige. Däremot är vädret opålitligare.

– Det är stadigare värme vid Medelhavet. Men vi är i de fyra årstidernas land och det är bara ibland som vi får skynda in under regnskyddet, som i dag. Det är mest när vi ska ta mina programpåor som det krävs att det inte regnar, resten av produktionen har inte blivit sinkade, säger Micke Leijnegard.

Under tisdagen spelade de in på Skottorps slott och på onsdagen genomfördes tävlingarna vid Stensån.

– Jag har just bevittnat en tävling där vi sett en helt magnifik uppvisning av våra idrottskvinnor. Jag har aldrig känt det som kvällstidningarna skriver, att det skulle vara på väg att ta slut med mästare.

ANNONS