Jim Bruce sökte efter ringarna i fyra timmar. Till slut hittade han dem på en meters djup och tio centimeter under sanden.
Jim Bruce sökte efter ringarna i fyra timmar. Till slut hittade han dem på en meters djup och tio centimeter under sanden.

Metalldetektorn hittade försvunna ringar i havet

Ringar för 70 000 kronor försvann i havet. Då hittade Jim Bruce dem med sin metalldetektor.

ANNONS
LocationMellbystrand||

I början på augusti åkte en kvinna och badade med sina barn i Mellbystrand. När hon skulle kasta iväg bollen for ringarna med. Totalt handlade det om tre ringar värda 70 000 kronor.

Då dök Jim Bruce från Frillesås upp. Han erbjöd sig att leta efter ringarna med sin metalldetektor och i helgen körde han söderut till Mellbystrand där han gav sig ut i vattnet, iklädd våtdräkt.

– Familjen hade ganska bra koll själva. De hade satt ute några gps-punkter där de trodde att ringarna tappats, säger Jim Bruce.

Under de första timmarna stötte han på kapsyler, patroner från gevär, plast och en del från en gammal baddräkt. Miljöaspekten är viktig för honom och Jim Bruce städar ofta upp miljöfarligt avfall i form av batterier eller vassa föremål.

ANNONS

– Sökandet är kul. Varenda signal från detektorn är spännande. Man tror hela tiden att nästa signal är ringarna. Det får en att fortsätta, säger Jim Bruce.

Efter fyra timmar ljöd signalen. På en meters djup och tio centimeter under sanden hittade han två av ringarna. 50 centimeter längre bort låg den tredje.

– Man lyser upp själv. Sen slappnar man av och vill lägga sig och guppa på ytan. Det är alltid eufori att hitta guld, det är skatter.

Uppskattningsvis sökte Jim Bruce över en 50 gånger 20 meter stor yta.

Hur reagerade familjen när det fick veta att du hittat ringarna?

– Mannen var i chock, han skrattade lite. Men de var tacksamma. Jag träffade bara mannen, men han förmedlade det och det kom några tårar när kvinnan fick reda på det.

Ringarna var det mest värdefulla Jim Bruce någonsin hittat. Sökandet gav definitivt mersmak.

– Jag kommer aldrig sluta. Det här är en livslång passion, säger Jim Bruce som gärna ser att fler hör av sig om de behöver hjälp med att hitta saker.

LÄS MER:Tappade ringar för 70 000 kronor när hon badade

LÄS MER:Han vill hjälpa till att söka efter ringar i havet

ANNONS