Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Mellbystrands camping satsar på italiensk glass året runt

Mellbystrands campings verksamhet fortsätter att expandera. Sedan en vecka tillbaka står Norra Strand glassbar öppen, och erbjuder italiensk glass från Riccardos, jämsides den cirka en månad gamla matbutiken.

Det har nu gått drygt en vecka sedan Norra Strand glassbar skopade sin första kula. Året runt kan det nu avnjutas italiensk glass från Riccardos på Mellbystrands camping.

– Vi har känt på det ett litet tag nu och det är spännande. Nu står den inne i butiken men till nästa säsong, när vi tar över restaurangen här, planerar vi att expandera den, berättar Fredrik Nilsson, delägare i campingen.

Trots att campingsäsongen snart är i full gång så kommer det främst glassugna besökare utifrån.

– Första helgen var det kö direkt, så vi märkte av intresset direkt. Vissa dagar har den stått för nästa hälften av vår försäljning, säger Fredrik Nilsson och fortsätter:

– De flesta som köper glassen kommer utifrån. Vi ser besökare från bland annat Laholm, Mellbystrand och Båstad, så den lockar hit folk.

Vilken är din favorit smak ?

– Det är nog hasselnöt eller körsbär. Men vi fick en leverans av cookies som jag provsmakade och det kan vara en potentiell ny favorit.

I samma byggnad, alldeles intill glassbaren, finns ett annat nytillskott. Campingen har sedan en cirka månad tillbaka en närbutik som ingår i Axfood-kedjan Handlar’n.

– Butiken är inte bara för de som bor på campingen utan för alla. Framförallt för Norra Mellbystrand som blev av med sin butik förra året, förklarar Fredrik Nilsson.

Butikens sortiment är tänkt att vara brett nog för att kunna erbjuda veckohandling utan några problem.

– Sen kanske vi inte har alla olika varianter och sorter, men vi försöker ha ett bra grundutbud och är öppna för önskemål om man saknar något speciellt.

För Mellbystrands camping brukar midsommar vara startskottet för högsäsongen och bokningsläget tyder på ett fortsatt högt svemestertryck.

– Det är ett betydligt högre tryck från svenskarna även i år. Före midsommar brukar det främst vara helgerna som är uppbokade, men den senaste månaden har varit väldigt bra, säger Fredrik Nilsson.

För snart är det inte bara svenskarna som får avnjuta den italienska glassen.

– Tyskland har öppnat upp gränsen nu så de har börjat hitta hit igen. Det är ännu inte fullt så många som det brukar vara, men de har oftast semester sent. Sen har även norrmännen börjat boka igen, så vi ser ett bra bokningsläge fram tills slutet av augusti men även ända in i september.

LÄS MER: Mellbystrands camping lägger fram stora planer

LÄS MER: Alkoholstopp oroar camping: ”Våra gäster vill ha en öl till pizzan”

LÄS MER: Nya ägare vill väcka liv i Marias camping

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!