På bana nio i Skummeslöv ska det byggas två padelbanor.
På bana nio i Skummeslöv ska det byggas två padelbanor. Bild: Kenny Hjälte

Medlemmar överklagar bygget av padelbanor

Motståndare till anläggningen av padelbanor i Skummeslöv har överklagat bygget till Svenska tennisförbundet.

ANNONS
LocationSkummeslövsstrand||

På årsmötet klubbade Skummeslövs tennisklubb att det ska byggas två padelbanor på tennisklubbens bana nio. Föreningens ordförande Alf Nilsson sade att klubben mött motstånd tidigare år men fick i år igenom förslaget. Sven Pewe är en av rösterna som inte gillar beslutet.

– Beslutet är överklagat till Svenska tennisförbundet. Anledningen är att klubben har stadgar och paragraf ett säger att klubbens ändamål är tennis, punkt. Om man vill ha andra sysselsättningar än tennis får man ändra stadgarna i paragraf ett, säger Sven Pewe som är medlem i klubben sedan 50-talet.

Inget emot padel i sig

Han anser inte att klubben behöver pengarna som padelbanorna drar in och sätter sig emot beslutet eftersom padel inte tillhör Svenska tennisförbundet. Padel i sig har han inget emot men att ta en tennisbana i bruk gillar han inte.

ANNONS

– De kan hitta en plats där de inte stör grannar, men ta ingen bana. Det ligger i vårt intresse att dela kostnader för toaletter, omklädningsrum, kiosk, parkering och bokning. Men de ska absolut ha gratis mark och våra pengar.

”Bildat någon padelsekt”

Redan på årsmötet 2018 var han motståndare till padelbygget. I år anser han att styrelsen inte aviserade ärendet inför årsmötet utan tog upp det muntligt på mötet.

– Det olustiga är att de här 15 förtroendevalda har bildat någon padelsekt som är helt fanatiska på padel. De hade ett extra årsmöte förra sommaren där de försökte få igenom det här. Det urartade när de insåg att de inte fick majoritet och vi blev mobbade där. Bakåtsträvare, sade de.

LÄS MER:Tennisklubb vill bygga medan padeln blomstrar

LÄS MER:Padelbanor i Skummeslövsstrand blir verklighet

ANNONS