Matvagnarna har gjort sin sista sommar på stranden

Vid återbesök av livsmedelskontrollanter hade inte en enda av de 19 anmärkningarna åtgärdats i matvagnarna. Nu väntar föreläggande med vite för Max Power.

ANNONS
LocationMellbystrand|
|

I lördags var det en uppföljande livsmedelskontroll hos de två matvagnar som Max Power Halland ekonomisk förening driver på stranden. Max Balci, ansvarig för verksamheten, hävdade till HP efter första kontrollen att allt var "tipptopp".

– Han har inte åtgärdat någonting, det är ingen rolig syn. Men vi stängde inte vagnarna på plats för att ingen blivit sjuk av maten, vad vi känner till, säger miljö- och hälsoskyddsinspektör Niklas Fahlstedt.

Vagnarna fick tio respektive nio anmärkningar i den första livsmedelskontrollen, efter att de oregistrerade vagnarna upptäcktes av kommunen efter klagomål på nedskräpning. För närvarande arbetar miljökontoret på ett föreläggande kombinerat med vite för vagnarna.

ANNONS

Hävdar att han inte får posten från kommunen

– Han snackar skit. Jag ska anmäla honom till JO. Han kan inte komma mitt i lunchen och tränga sig in i vagnen med massa folk på kö som vill ha mat. Han får beställa tid. Ingen annan restaurang får besök mitt i lunchen, säger Max Balci och fortsätter:

– Jag får annan post, varför får jag inte den post från kommunen. Kan han jiddra kan jag jiddra tillbaka. Han snackar skit, jag inte fått några papper från honom, säger Balci.

– Vad jag kan se kommer han inte kunna använda dessa vagnar i Laholms kommun igen. Så snuskigt som det är och svårt att rengöra kommer han inte kunna öppna dem. Men han uppgav att han skulle skaffa nya vagnar till nästa år, säger Niklas Fahlstedt och fortsätter:

– Han skulle faktiskt även behöva en kurs i livsmedelshygien, fast att han hållit på så länge. Han har ingen koll, säger Niklas Fahlstedt.

Registreringen för vagnarna ännu obetald

När Max Balci slutligen lämnade in registreringen av vagnarna, under hot om stängning, skickade kommunen faktura för inskrivningen med ett rekommenderat brev. Brevet kom tillbaka i förra veckan då brevet inte kvitterats ut och fakturan är ännu obetald.

– Han snackar skit. Vi betalar våra skulderna. Det har vi gjort i flera år, säger Max Balci.

ANNONS

– Det är mycket snack och det har tydligen fungerat i många år. Han skyller på allt och alla andra. Betalar han inte så kan det inte vara så intressant för kommunen att ha honom på stranden. Dessutom om han inte betalar för registreringarna har han ingen rätt att stå där, säger Niklas Fahlstedt.

LÄS MER:Nu är det stopp för snuskiga matvagnar runt stranden

LÄS MER:Ytterligare kontroll av matvagnarna väntar

ANNONS