Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Johan Nilsson, TT

Maskerat gäng gick till attack vid McDonalds

En man slog i tisdags kväll larm till polisen om att hans bil blivit attackerad av maskerade män utanför en hamburgerrestaurang i Mellbystrand.

– Det var ett gäng på sju personer som hoppade ur en bil på McDonalds parkeringsplats och gick till attack mot en annan bil. Bland annat blev den ena backspegeln söndersparkad, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen, och fortsätter:

– Stämningen upplevdes som hotfull, och det kan nog vara något specifikt som ligger bakom detta, säger han.

Mannen körde efter händelsen iväg från platsen för att det inte skulle hända något mer med honom själv eller bilen, som är skriven på ett företag i Västra Götaland.

Inget tidigare hot

Händelsen inträffade strax före klockan 22 i tisdags kväll.

Mannen kommer från Mellbystrand. Han uppgav i samtalet med polisen att han inte är hotad sedan tidigare och att han inte kunde förstå varför detta drabbade honom.

Polisens ledningscentral skickade ut en patrull till platsen, men den kom aldrig fram då ett annat mer brådskande ärende kom emellan och utryckningsfordonet fick omprioriteras.

Polisen skrev en anmälan om skadegörelse med anledning av den trasiga backspegeln.

Höras igen

När HP pratar med utredningschefen för polisen i Laholm, Jenny Jerrhage Lundquist, säger hon att polisen ska gräva vidare i ärendet och att rubriceringen kan komma att ändras.

– Vi har inget mer att gå på än målsägandens uppgifter. Vi får höra honom igen om han har fler uppgifter att lämna, säger Jenny Jerrhage Lundguist.