Maskerade gärningsmän avbröts mitt under inbrottsförsök

Klockan var strax efter fyra, natten mot måndagen, när larmet från en bank vid Stortorget i Laholm började gå. Banklokalerna var oskadda, men alldeles i närheten höll två maskerade gärningsmän på att bryta upp dörren till en optikerbutik, vilket tros vara anledningen att larmet gick. Tack vare banklarmet blev de dock påkomna och abrupt avbrutna.

ANNONS
|

– Väktarna hade fått in larmet som misstänkt sabotage på banken, men när de kom till Stortorget såg det att två personer stod och med kofot försökte bryta upp dörren till en optikerbutik i nära anslutning till banken. Det var antagligen det som utlöste larmet, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Att ha väktarnas ögon på sig verkade inte vara vad de maskerade gärningsmännen önskade eftersom att de hastigt lämnade platsen i bil när de fick sällskap - utan att ha fått med sig något från optikern.

Ingenting av värde i alla fall. Polisen skrev en anmälan om försök till stöld, men de båda gärningsmännen var fortfarande på fri fot under måndagsmorgonen.

ANNONS
ANNONS