Man sprutade med pulversläckare mot kvinna

Någon sprutade ner hela sovrummet med en pulverbrandsläckare. I sängen låg en ung kvinna från Laholm och sov. Hon fick andnöd och panik. Mannen åtalades för misshandel, men frias.

ANNONS
LocationLaholm||

Kvinnan i 20-årsåldern från Laholm säsongsarbetade i skidorten Sälen. En natt när hon hade lagt sig efter ett sent arbetspass kom någon in i sovrummet på personalboendet och drog av en brandsläckare. Hela rummet täcktes av vitt pulver.

Kvinnan som låg i sängen vaknade av pulverattacken. Hon tappade luften och sprang ut i panik.

Konflikt om bastu

Hennes kollegor på personalboendet kunde snart hitta mannen, som berusad och vit av pulver satt i bastun med sina vänner. De hade tagit brandsläckaren som en lek, och tömde den för att jävlas med några andra på boendet som de tidigare bråkat med om bastun.

ANNONS

Men rummet valdes på måfå och kvinnan som sov där hade inget med konflikten att göra. Hon uppsökte sjukhus, men klarade sig utan bestående men.

Dyr sanering

Kvinnans och hennes rumskamrats kläder och saker förstördes. Hela nedervåningen på boendet fick saneras till en kostnad på 65 000 kronor.

Händelsen inträffade på ett personalboende i Sälen 24 november 2018. Kollegor till Laholmskvinnan har berättat att hon var påverkad av händelsen resten av säsongen. Hon och hennes rumskamrat fick byta rum och hela nedervåningen saneras.
Händelsen inträffade på ett personalboende i Sälen 24 november 2018. Kollegor till Laholmskvinnan har berättat att hon var påverkad av händelsen resten av säsongen. Hon och hennes rumskamrat fick byta rum och hela nedervåningen saneras. Bild: Polisens förundersökning

Gärningsmannen var en 23-årig man från Kungälv. Han åtalades för skadegörelse och misshandel. Han erkände vad han gjort, men uppgav till polisen att han inte varit ute efter att skada någon. Han såg inte att en person sov i det mörka rummet.

Frias för misshandel

Nästan två år efter händelsen har nu domen fallit i Mora tingsrätt. Mannen anses skyldig till skadegörelse, men oskyldig till misshandel eftersom han inte hade klart för sig att någon befann sig i rummet.

Mannens straff blev villkorlig dom och 50 dagsböter på totalt 17 000 kronor. Sedan tidigare har han lånat pengar av sin pappa och ersatt hotellet för saneringen. Han har också betalat en del i skadestånd till de två drabbade kvinnorna.

Leken med brandsläckaren kostar honom totalt cirka 90 000 kronor.

LÄS MER:Tonåringar döms för vandaliseringen av Oskarströmshallen

ANNONS