Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Fredrik Sandberg/TT/arkiv
Bild: Fredrik Sandberg/TT/arkiv

Man skulle hjälpa till vid trafikolycka – fick sitt däck sönderhugget

En man åtalas för att ha hotat en annan person med kniv och sedan ha punkterat hans däck till bilen efter en trafikolycka.

Händelsen ska ha inträffat vid Snapparp i Laholms kommun i juni förra året. En man hade kört i diket och en annan man stannade till för att se om han kunde hjälpa till. När polisen fick larmet åkte de till platsen i tron om att det var en singelolycka där en person kört i diket.

Men när de kom dit var det rejäl tumult med flera inblandade.

Mannen som hade kört i diket var enligt förhören påtagligt berusad och försökte med handkraft lyfta upp den del av bilen som låg i diket. Det uppstod en del tumult mellan honom och den man som stannat för att hjälpa till. Efter en stund kom ytterligare en bil till platsen.

Mannen som stannat för att hjälpa till hade sin fru i bilen och när den andra bilen kom upplevde hon situationen så hotfull att hon gick och satte sig i den igen. Föraren till den anslutande bilen är den man som nu åtalas.

Han kom enligt förundersökningsprotokollet med en kniv i handen och gick mot den hjälpsamme mannen. Samtidigt ska han ha uttalat hot genom att han sade något i stil med att ingen skulle komma därifrån. Den hotade mannen försökte väja undan kniven och sprang iväg för att sedan se att den åtalade högg i hans bildäck med punktering som resultat.

Polisen kom till platsen och den åtalade körde med hög hastighet därifrån. Efter en kortare biljakt tog det stopp inne på en lantbruksgård i kommunen där den åtalade mannen körde in i ett staket.

På grund av den höga hastigheten åtalas han även för vårdslöshet i trafik. Mannen medger vissa delar men uppger i förhör att han inte har menat att hota mannen. Däremot medger han att han högg sönder hans däck.

Dock, menar han, gjordes det inte med en kniv utan med en mejsel i ett universalverktyg. Anledningen var helt enkelt han var uppretad på mannen som enligt honom ”stod och skrek” på kompisen vars bil hade hamnat i diket.

Mannen som stannat ville inte hjälpa föraren i diket eftersom han enligt förhören var påtagligt berusad och inte borde köra därifrån. De hamnade då i ett ordbråk och enligt förhören ska även han ha måttat några slag mot mannen. Dessa ska dock inte ha träffat mannen utan missat då han kunnat flytta sig och själv förhindrat slagen.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här