Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Svår olycka. Skåpbilen frontalkrockade med traktorn och bilens förare omkom efter att ha hamnat under det tunga fordonet. Bild: Henrik Williamsson

Man avled efter krock med traktor

En 77-årig man avled i dag efter att ha frontalkolliderat med en traktor. Bilen han färdades i fick den tunga traktorn över sig.

Räddningstjänsten fick larm om trafikolyckan strax före klockan 12 på fredagen. Det var en mindre skåpbil som krockade med traktorn, som drog på en större släpvagn.

Skåpbilen kom från Hasslövshållet och körde i riktning mot Våxtorp. I höjd med Menlösa gård skulle den köra om en traktor, och frontalkrockade då med en annan, mötande traktor.

Bilen for ner i slänten och hamnade så att den fick traktorns framhjul över vindrutan. Traktorns tyngd tryckte ihop bilens förarkupé.

För att hjälpa till med räddningsarbetet tillkallades bland annat en hjullastare som lyfte i traktorns frontparti för att lätta på trycket.

Men mannen som körde skåpbilen ådrog sig så svåra skador att hans liv inte gick att rädda.

Den omkomne föraren var en man född 1940 och hemmahörande i Laholms kommun. Polisen underrättade hans anhöriga under fredagseftermiddagen.

Traktorföraren kunde själv kliva ur sitt fordon efter olyckan.

Vägen stängdes av helt i båda riktningarna medan räddningsarbetet pågick i över två timmar.

Såväl traktorn som skåpbilen bärgades från platsen och togs om hand av polisen för teknisk undersökning.