Man åtalas för hot mot Systemetanställd

När mannen nekades att få köpa alkohol på Systembolaget blev han enligt personalen arg och hotfull. Han åtalas nu för olaga hot.

ANNONS
|

Mannen, som är i 60-årsåldern och hemmahörande i Laholm, var enligt åtalet märkbart berusad när han i mitten av april gick in på Systembolaget på Östertullsgatan för att handla. Enligt personalen var det hans tredje besök den dagen, vilket märktes på hans gång.

En av de anställda förklarade för mannen att de inte skulle sälja någon mer alkohol till honom. Han ska då ha blivit vansinnig och försökt att slänga en kundkorg mot en hylla med flaskor.

Den anställde har i förhör berättat att han satte stopp för det hela och att han även förklarade för mannen att de skulle ringa polisen om han inte lugnade ner sig.

ANNONS

Mannen ska då ha slängt ner kundkorgen i golvet för att övergå till verbala hot. Enligt den anställde sade mannen "Jag ska jävlar nacka dig" och svor upprepade gånger innan han försvann ut ur butiken.

Ytterligare en anställd på Systembolaget blev vittne till händelsen, men själv förnekar mannen brott. Han säger att han visserligen hade druckit lite, men att han inte var kraftigt berusad. Hans version är att han "hävde ur sig" någonting och munhöggs med den anställde, men förnekar att han skulle ha hotat honom till livet.

ANNONS