Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Majgull Axelsson gästade Bokhandeln

Under onsdagskvällen var det dags för en av de många författarkvällarna vid Bokhandeln i Laholm. Kvällens gäst var Majgull Axelsson som talade om boken Ditt liv och mitt.

Författarkvällarna har genom åren blivit många vid Bokhandeln. Under onsdagen var det dags för det hundrade evenemanget och kvällen till ära talade Majgull Axelsson. Diana Lavesson, från Bokhandeln, förklarar att hon är en drömgäst.
– Hon är fantastisk. Dels på grund av hennes språk men också dels för att hon alltid lyfter upp de människor som vissa inte alls vill se, säger Diana Lavesson.

Föredraget handlade om boken Ditt liv och mitt, där läsarna får följa en familj som fått ett barn med en utvecklingsstörning.
– Föräldrarna skildrar den gamla synen på hur man skulle förhålla sig till utvecklingsstörda. De talar om Tok-Lars som en belastning för familjen även om han inte är det, förklarar hon för besökarna.

Hon bjöd även på anekdoter från hennes egen uppväxt på 1950- och 1960-talet som fått inspirera mycket i boken.
– När jag har berättat om den tiden för min son har han sagt att man kunde tro att jag växte upp i den amerikanska södern, men så var det. Det var religiös fanatism och folk som inte fick vara med.

Hon förklarar avslutande att hon egentligen ville ha en annan titel på boken.
– Jag ville kalla den Kelgrisarnas sammansvärjning. Många av oss på 1960-talet hade många förmåner och vi var kelgrisarna. De jag kallar för styvbarn var romer och utvecklingsstörda. Styvbarnen tog vi ifrån deras rättigheter. Det hoppas jag att vi ska ha lärt oss något av.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här