Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Många förberedelser inför helgens fest

I morgon är det dags för Laholmsfesten på Stortorget. In i det sista har det varit mycket praktiska förberedelser inför festen.

I morgon kväll gästas Laholm av artister som Lasse Berghagen, Mariette och Ace Wilder med anledning av Laholms sparbank i år firar 160 år.

Till de sista förberedelserna ingår bland annat uppbyggnad av scenen och uppsättning stolar, staket och toaletter, men också installation av ett nytt elskåp för att kunna driva arrangemanget. 

Christel Alm, marknadsansvarig hos arrangörerna Laholms sparbank, berättar att det har varit mycket jobb in i det sista. 

– Ja, men samtidigt är det väldigt roligt, säger hon och förklarar att lokala föreningar från Laholm hjälper till med sådant som att bygga scen och ta fram stolar:

– Det är 2 000 sittplatser som ska sättas upp. Vi behöver 70 personer utöver vår personal som hjälper till, men inte samtidigt hela helgen. Det är med alla förberedelser och sedan direkt när konserterna är slut ska det ju packas ihop stolar och scenen rivas. Under lördagen sätter vi upp alla stolar vid 13-tiden och sedan är det ljud och ljus som ska riggas. Det är  soundcheck och genrep efter klockan 14.

– Det är kul att vi alla kan hjälpas åt. Självklart får föreningarna betalt för att hjälpa till, förklarar hon.

Hon berättar att allt är under kontroll och att hon inte känner någon oro, förutom inför att situationen för bilister skulle kunna bli lite besvärlig.

– Det är alla enkelriktade gator. Vi vill ju också att folk ska kunna köra ut från centrum, men samtidigt finns det mycket parkeringsplatser på andra ställen i närheten runt torget, säger Christel Alm.

När Ica Maxi firade sitt jubileum med en fest på torget 2014 diskuterades frågan hur festens elförbrukning skulle lösas. Under torsdagen installerades ett nytt elskåp på Stortorget inför årets fest.

– Det är inte enbart för vår del och festen, men det behövs mer ström när det är arrangemang och då var det lika bra att fixa det nu direkt så att det räcker till om det blir något igen, säger hon.

Daniel Tellram och hans kolleger från Södra Hallands kraft var på plats och installerade skåpet. Han berättar att det nu inte finns någon risk för problem med strömmen under kvällen.

– Det skulle vara på grund av åska i sådana fall. Det räcker till nu med skåpet, förklarar han.

Inför årets fest har biljettförsäljningen under en tid gått aningen trögt. En vecka innan festen var cirka 1 500 av 2 000 sittplatser sålda. 

Christel Alm berättar att det nu ändå känns bra inför kvällen.

– Det går framåt. Det känns positivt. Vi tror att en del kommer att köpa på plats också, säger hon.

Hon tror på en lyckad kväll på Stortorget.

– Ja, jag hoppas att folk dyker upp och har en folkfest. Det känns spännande att se hur många det blir och artisterna är taggade också, konstaterar Christel Alm.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här