Hanna Nilsson vill att stranden i Skummeslövsstrand ska bli inbjudande för såväl boende som besökare.
Hanna Nilsson vill att stranden i Skummeslövsstrand ska bli inbjudande för såväl boende som besökare. Bild: Privat

Mötesplatser ska göra stranden mer attraktiv

Designern Hanna Nilsson vill skapa nya mötesplatser på stranden i Skummeslövsstrand.
– Det har varit för många trista diskussioner kring bilkörningen där nere. Vi vill bidra med något som lyfter området, säger hon.

ANNONS
LocationLaholm||

Hanna Nilsson har själv tillbringat sina barndoms somrar i Skummeslövsstrand.

– Min morfar växte även upp på en gård där en gång i tiden. Det är därför som jag brinner lite extra för orten, säger hon.

Hon har länge gått och tänkt på hur man skulle kunna göra stranden mer attraktiv för besökare.

– Det finns sittplatser där i dag men de är inte så många. Jag skulle vilja se större och längre bord samt fler sittplatser. Stranden har förutsättning att kunna bli en mer naturlig samlingsplats än vad den är i dag. Genom tilltalande arkitektur och form skulle mötesplatserna dessutom kunna smälta väl in strandmiljön.

ANNONS
Så här ser det ut i dag. Hanna Nilssons förslag är att designa nya bord och sittplatser.
Så här ser det ut i dag. Hanna Nilssons förslag är att designa nya bord och sittplatser. Bild: Privat

Projektet finansieras genom stipendium från Nordiska Kulturfonden, Konstnärsnämnden och Nordiska Kulturkontrakt. Nu har hon även beviljats kulturstöd från Laholms kommun. Sammanlagt beräknas projektet kosta drygt 250 000 kronor att förverkliga.

Egentligen var det tänkt att de nya mötesplatserna skulle vara klara redan under den kommande sommaren. Pandemin satte dock stopp för dessa planer.

– Jag har möte med några nordiska arkitekter och den halländska designern Jenny Nordberg i september. Lokalinvånarna ska också få säga sitt. Meningen är att vi tillsammans ska komma fram något som uppskattas av alla boende och besökare, säger Hanna Nilsson.

ANNONS