Lundgrens fondpengar snyggar till i staden

Lundgrenska donationsfonden får öppna plånboken igen. 375 000 kronor kostar det att fixa minnessten, rådhusträdgård och telefonkiosk i Laholm. Och så var det ju det där trappräcket ...

ANNONS
LocationLaholm||

Gunnar Gullander och Åke Sintring kan nu känna sig nöjda med att deras påpekanden om förfallna kulturpärlor till sist har burit frukt.

Kommunstyrelsen har nu godkänt att flera uppsnyggningar får bekostas av avkastningen från Lundgrenska donationsfonden, som är till för försköning av Laholms stad.

Största kostnaden gäller den minnessten som rests över arbetarna som byggde Lagavägen.

Stenen ska flyttas från vägkanten vid Lagagården till en nyskapad oas vid korsningen Lagavägen/Norra Sofieroleden. Kostnaden för att anlägga gångbana, blomsterrabatt, göra sittplatser och plantera träd beräknas till drygt 205 000 kronor.

Marmorbalustraden vid Rådhuset ska befrias från alger och sot. Samtidigt fixas pergolan, gräsmattan, kantstenar och rabatt. Kostnad: 91 500 kronor. Slutligen ska telefonkiosken vid Torghallen repareras för 77 000 kronor.

ANNONS

LÄS MER:Pengar avsätts för att spara fontänvatten

Allt detta klubbade kommunstyrelsen i tisdags. Förra månaden beslutade man att låta donationsfonden stå 220 000 kronor i vattenbesparande åtgärder på fontäner.

Men politikerna anser sig inte i mål ännu. De skulle också vilja använda Lundgrenska pengar till att sätta ett räcke i trappan mellan Lagavägen och Gröna Hästen.

– Men det får vi kanske göra på något annat sätt. Jag har hört att det inte gick under ”försköning”, säger Erling Cronqvist (C).

Det påståendet fnyser Roland Norrman (M) åt.

– Gör räcket grannt, då, säger han.

ANNONS