LRF vill se större fokus på inlandet

LRF ger kommunen en komplimang för att den vill slå vakt om åkermarken, men undrar var inlandet har tagit vägen i framtidsplanen.

ANNONS
|

”Vi är förvånade över att man väljer att bredda kustlandet när det finns så fantastiskt många värden att marknadsföra resten av kommunen med”, skriver LRF.

LRF menar att det ”krävs en attitydförändring” till området innanför kustremsan.

”Vi föreslår att man från kommunens sida ägnar en stund åt att ta fram de positiva värden som finns i hela kommunen, samt satsar på strategier som ger ökad service och tillgänglighet i hela kommunen och därigenom ökar attraktionskraften i alla delar”, framhåller LRF:s ordförande, Bo Davidsson.

LRF vill att kommunen jobbar för att få till stånd en uppmjukning av strandskyddsreglerna.

”Det vore mycket positivt för landsbygden om man får möjlighet att stycka tomter där nuvarande regler förhind­rar detta. Det skulle göra inlandet mer attraktivt. Vi anser att Laholms kommun har så god tillgång på sjöar, bäckar och åar att det vore möjligt utan att hindra människor från att röra sig i naturen.”

ANNONS

LRF trycker också på behovet av goda kommunikationer i form av kollektivtrafik, god mobiltäckning och ett utbyggt fibernät.

”Servicen på landsbygden är en viktig fråga för oss. För att landsbygden ska fungera är det viktigt med både skola och äldreomsorg, säkra skolvägar, fungerande skolskjutsar, aktiva föreningar och ett bra företagsklimat”, betonar Bo Davidsson.

ANNONS