Lokala författare lockade stor publik

Inte en stol fanns ledig i biblioteket när det var dags för Laholms lokala författarkväll. Ett jätteroligt initiativ tyckte såväl publik som författare.

ANNONS
|

Med 70 föranmälda inför kvällens författarafton var biblioteks-personalen förberedd på att det skulle komma mycket folk.

–Man kan undra varför ingen har kommit på den här idén tidigare, när det nästan blir anstormning.

–Men nu gör vi det, och det är väldigt roligt att så många vill komma och lyssna, säger bibliotekarie och programansvariga Lena Angviken.

Initiativtagaren Eva Jagrell kunde dock avslöja att den lokala författaraftonen inte är en ny idé.

–Det här fanns för många år sedan, då var det förlaget Settern som engagerade författare. Men vi kanske kan göra det till en ny tradition om bibliotekspersonalen vill och orkar, säger hon.

ANNONS

Björn Hellberg gläds åt att det är så många som skriver böcker.

–Det är väldigt roligt att det finns så många som skriver i kommunen nu. När jag började var vi bara ett par stycken, säger han.

I publiken fanns bland andra Margareta Hellsten som är en flitig läsare.

–Jag tycker att det är jättespännande att höra författarna berätta om sina böcker. Jag har läst alla Eva Jagrells böcker, och Björn Hellberg såklart, säger hon.

Författarna fick var sin kort stund att presentera sig och sitt skrivande. Därefter fick alla som ville tillfälle att ställa frågor, och det fanns även möjlighet att köpa böcker och få dem signerade.

Föreningen Laholm utan gränser medverkade också, och stod för fikat under kvällen.

ANNONS