Likdelarna hittades längre in i skogen vid Hällede

Den avspärrade skogsgläntan var inte platsen där det hittats kroppsdelar från en förmodat mördad person. Fynden gjordes längre in i skogen.

ANNONS
|

På lördagskvällen 25 januari larmades polisen av en privatperson, som hade hittat delar av en människa i naturreservatet vid Hällede, på gränsen mellan Halland och Skåne. Kroppen var inte komplett, och polisen tror att personen blivit mördad.

Polisen gick aldrig ut med händelsen i sina vanliga kanaler och har även senare varit väldigt förtegen.

Det dröjde till onsdagen innan Hallandsposten kunde rapportera om saken. HP fotograferade då också en polisavspärrad glänta i slutet av en liten skogsväg.

LÄS MER:Kroppsdelar hittades i otillgängligt område

LÄS MER:Jägare passerade skogsgläntan bara timmar före likfyndet

I samma veva berättade en jägare för tidningen att han stått i den gläntan vid 14.30-tiden på lördagen, alltså bara några timmar innan likdelarna hittades.

ANNONS

En högintressant uppgift för polisen? Nej, inte särskilt. Jägaren har inte ens förhörts.

– Vi gjorde bedömningen att han inte kan ha sett något från den platsen, säger Lars Gunnar Perlinger, biträdande chef för polisens enhet för grova brott.

Dubbla ringar runt gropen

Av detta blir det tydligt att gläntan inte kan vara fyndplatsen. HP åker därför tillbaka till Hällede och traskar förbi gläntan, längre in i skogen.

Mycket riktigt finns det fler polisavspärrningar där. En yttre avspärrning, 30-40 meter i diameter, omgärdar en liten ring av blåvitt polisband. I innerringen finns en grop där det har grävts.

Var vi vid fyndplatsen den här gången?

– Ja, det kan jag väl bekräfta, säger Lars Gunnar Perlinger.

Han säger att polisen kommer att göra fler undersökningar på platsen den här veckan. Men i övrigt väntar man på resultatet av obduktionen.

– Det är experter som tittar på detta. Förhoppningsvis kan vi få besked i nästa vecka om hur länge det legat där och framför allt vem det är. Innan dess kan vi inte göra så mycket, säger Perlinger.

– Det här tar ganska lång tid eftersom vi har så väldigt lite information. Vi har en plats och vi har en död person, inte mer än så.

ANNONS

ANNONS