Ledarskap i fokus på näringslivsdagen

Ungefär 200 personer deltog i näringslivsdagen på Campus Laholm igår. Temat var digitalisering och ledarskap, och med Johan Wester som moderator bjöds publiken förstås på många goda skratt också.

ANNONS
|

Näringslivsdagen ordnas av Laholms kommun tillsammans med flera lokala näringslivsorganisationer och företag i kommunen.

– Vi vänder oss till alla inom näringslivet men i år är även flera av de kommunala cheferna med. Ledarskap och digitalisering är aktuellt för alla ledare oavsett var man jobbar, säger Anna-Lena Karlsson från näringslivsenheten i Laholms kommun och fortsätter:

– Johan Wester engagerade vi efter att vi hört honom på ett annat evenemang. Han är rolig, men också samhällsmedveten och har en förmåga att ställa raka frågor.

Föreläste gjorde bland annat Johan Book från Motivationsbyrån. Med utgångspunkt i arbetspyskologisk forskning berättade han om varför så många människor går till jobbet och tycker det är tråkigt, och vad man kan göra åt det.

ANNONS

– Väldigt många anställda är detaljstyrda. I dag vill människor själv styra och känna delaktighet. Folk vill också känna sig duktiga och att ha en bästa vän på jobbet är väldigt bra. De tre nyckelorden är kompetens, autonomi och samhörighet, säger han.

Camilla Johansson som arbetar som företagsrådgivare på arbetsförmedlingen var en av flera nöjda åhörare.

– Jag är här för att inspireras, det är ett väldigt trevligt program, men framför allt för att nätverka och lära känna företagare och kommunens näringsliv, säger hon.

ANNONS