Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

LBVA lagade vattenläcka - och upptäckte en ny

Vattenläckan som riskerade att tömma reservoaren i Hasslöv är lagad. Men en ny har upptäckts.

Under måndagseftermiddagen började vattnet i Hasslövsbornas kranar att sina. Då varnade LBVA:s driftchef Mattias Hultin för att dricksvattnet skulle kunna ta slut om inte läckan hittades.

Under måndagskvällen hittades läckan bakom bygdegården och LBVA kunde laga.

– Det hann nog inte bli tomt. Reservoaren som ligger på åsen vände uppåt när det var 60 centimeter kvar, säger Mattias Hultin och berättar att vattennivån i reservoaren vid 9.30-tiden på tisdagsmorgonen var uppe på 3,5 meter.

Inte lokaliserat andra läckan

De åtta hushåll som låg längs ledningen efter läckan har fått spola ledningarna, i övrigt ska vattentrycket vara återställt.

I samband med sökandet av den stora läckan upptäcktes en mindre läcka, även den i Hasslöv. LBVA har inte kunnat lokalisera den andra läckan men Mattias Hultin försäkrar att det inte kommer orsaka dåligt tryck eller tomma kranar. Endast fastigheterna i närheten kommer att bli av med vattnet en kort stund.

Det har varit problem i Hasslöv tidigare, vad beror det på?

– Det är inte extra sköra ledningar, det är mest tillfälligheter. I och med att Hasslöv är en liten ort blir det mer sårbart. Här får vi in vatten från ett håll, på andra ställen har vi rundmatning med vatten från flera håll och då kan vi stänga av och ändå få in vatten från annat håll, säger Mattias Hultin.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här