Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingen tävling och inget serveringstält när Laxadagen 2020 ställs in. Arkivbild.  Bild: Jonatan Gernes
Ingen tävling och inget serveringstält när Laxadagen 2020 ställs in. Arkivbild. Bild: Jonatan Gernes

Laxadagen tvingas ställas in för första gången

Laxadagen ställs in för första gången någonsin. Istället erbjuds fritt fiske för alla som vill.

Denny Bengtsson, ordförande i SFK Aborren kan inte skert säga om föreningen tillsammans med Laxfiske Laholm har drivit laxfiskedagen sedan 1984 eller 1985. Vad han säkert vet är att de tvingats ställa in årets upplaga som skulle ägt rum 20 september.

– Det här beslutet vi tagit är väldigt tungt och väldigt tråkigt. Men vi har pratat med många personer och kommunens coronagrupp som man kunnat rådfråga. Av dem blev vi avrådda från att arrangera dagen, säger Denny Bengtsson.

Får ge vika för restriktionerna

Vid tidigare Laxadagar har det varit upp emot 400 personer som deltagit och stått utmed Lagan för att fiska.Dessutom har serveringstält funnits vid rökeriet och en prisutdelning hållits.

Denny Bengtsson, ordförande i SFK Abborren var väldigt besviken över att behöva ställa in fiskefesten. Bild: Jonatan Gernes
Denny Bengtsson, ordförande i SFK Abborren var väldigt besviken över att behöva ställa in fiskefesten. Bild: Jonatan Gernes

– Jag tycker att det är så tråkigt men vi får ju vika oss, säger Denny Bengtsson.

Som plåster på såren kommer det att erbjudas fritt fiske för alla i Lagan just den dagen. Då kommer det inte att ske några kringarrangemang eller prisutdelningar.

Påverkar detta er ekonomiskt?

– Lite grann, men det är marginellt. Vi har ju jättebra samarbete med Laholms laxfiske. Jag påstår att vi inte lider någon nöd. Däremot har Laholms laxfiske stått för annonserna men det blir en sparad peng i år, säger Denny Bengtsson.

Fiskefest med långväga besökare

I år kommer det alltså inte att koras någon vinnare av Laxadagen. Denny Bengtsson hoppas innerligt att Laxadagen kan genomföras nästa år.

– Det är ju en publikdragare och det har varit mycket folk. Det är fest och vi har haft tur med vädret nästan varje gång. De kommer folk långväga från Danmark och många som kört många mil för att vara i Laholm den här dagen, säger han.

LÄS MER: Jämnt mellan ettan och tvåan på Laxadagen

LÄS MER: Bra fiskesäsong trots lite vatten i Lagan

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här