Lastbilstrailer brinner på E6 — bilköer i södergående riktning

En lastbilstrailer har av oklar anledning börjat brinna på E6 utanför Laholm. Branden orsakar bilköer i södergående riktning.

ANNONS
|

Larmet kom till SOS strax efter klockan 20 på måndagskvällen. En lastbilstrailer har av oklar anledning börjat brinna på E6 i södergående riktning strax söder om Snapparp.

– Den är lastad med matvaror och enligt våra räddningsledare på plats brinner ungefär halva trailern när de kommer till platsen, säger Andreas Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Lastbilschauffören hann själv koppla av trailern från lastbilen innan räddningstjänsten anlände till platsen och kunde påbörja släckningsarbetet. Ingen person ska ha skadats i branden.

Båda körfälten fick stängas och södergående trafik ledas om via avfart Sannarp. Branden orsakade långa bilköer längs E6.

Strax innan klockan 22 arbetade räddningstjänsten fortfarande med att släcka den brinnande trailern. Trafken hade då börjat släppas fram igen.

ANNONS

– En bärgare är beställd för att köra trailern till en avfart och avsluta släckningsarbetet där, säger Andreas Karlsson.

Han räknar med att det kommer att dröja till klockan 23 innan trafiken flyter som vanligt igen.

ANNONS