Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Laholms nyfödda välkomnades på torget

Under 2016 föddes 308 barn som nu bor i Laholms kommun. Under torsdagskvällen uppmärksammades och välkomnades de nya medborgarna på Stortorget i Laholm.

Till torget hade 61 stycken Laholmsbebisar med familj och bekanta kommit för att få sina namn uppräknade och ta emot en present i form av ett mjukisdjur och ett välkomstbrev från Laholms kommun.
– Ambitionen är att vi ska bli 25 000 invånare år 2025. Det blir vi nog betydligt tidigare eftersom att det är så många som föds, sa Roland Gottfridsson, kommunfullmäktiges ordförande i Laholms kommun, till torgets besökare innan han lämnade över gåvan till var och en av de nya medborgarna.

Reino Jacobsson, enhetschef på kommunikationsenheten vid Laholms kommun berättar att evenemanget är en tradition:
– Det här är ett sätt att hylla dem som hjälper till med befolkningsökningen. Det är länge sedan det har varit så många som föds. Det är snudd på en babyboom, säger han och ler.

En av dem som tagit sig till torget var Amna Allail med barnen Tala och Adam Doumani. Adam var den som fick ta emot välkomstgåvan och höll hårt i sin nya kanin i vagnen.
– Det är bra att de tar hand om barnen och uppmärksammar dem. Det är bra att de ger dem något också, säger Amna Allail.

Även Mia Göransson var på plats med dottern Alicia som är ett år och en månad gammal. Hon berättar att hon tycker att dagens bebisceremoni är lyckad.
– Det är en trevlig grej. Det tycker jag absolut.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här